Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Slaby zasięg centralnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam. Przewod antenowy konczyl sie w prawym tylnym slypku. Dołożyłem do niego dodatkowy przewód ktory rozlozylem w ksztalt spieali pod tylnia pulka. Efekry? Znikome. :-( co wyvm na to aby dolaczyc tam zwykla antene radiowa za 15 zl i schowac ja pod pastikiem slupka? Pomoze to cos ? Pozdrawiam Kamil

Opublikowano

Ja mam antene własnej roboty z przewodu antenowego do tv a na końcu przewodu mam dolozona antenę od rutera i ściaga mi nawet z 20 metrów ;)

Opublikowano
  • Autor

Moglbys opisac to badziej szczegolowo. Co i jak ? Gdzie ja umiescileśitd ?

Opublikowano

Coś powalczyłeś z tą anteną? ;)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Moglbys opisac to badziej szczegolowo. Co i jak ? Gdzie ja umiescileśitd ?

http://www.digakom.de/template/downloads/Antenneninstallation.pdf

w linku poniżej masz rozpisane kostki w pompce. Antenę wpinasz w kostkę "C". Interesują Cię wyłącznie piny 1 i 7. Pod 1 podpinasz przewód sygnałowy a pod 7 Ekran anteny.

Bierzesz około 1m przewodu antenowego taki jak masz do TV. Na jednym końcu lutujesz konektorki i wpinasz je tak jak opisałem wyżej. Na drugim końcu dajesz antenkę np.od routera. Antenę najlepiej umieścić jak najwyżej się da.

http://www.digakom.de/template/downloads/Pinbelegung_8L0862257.pdf

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Ida z nia walczyc? Napisze jak juz zrobie. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Kamil:)

jeszcze takie pytanko. Czy zostawic stary przewod ktory idzie od tej kostki i do niego dolozyc koncetryczny ? czy wyrzucic ten stary i bezposrednio zrobis na samyym koncetrycznym?

WItam.

A wiec, dorobilem przewod a na koncu dalem antene od rutera, efekty? Prawie zadnych, zasieg chyba pozsotal taki sam, probowalem kilka razy otwierac i zamykac po czym siadla mi pompka od centralnego:(

Antene ktora zamontowalem umiescilem pod tylnia pulka. Wiec mysle ze bedzie ok.Ale teraz co z ta pompka, jezeli kupie inna prawodpodobnie trzeba programowac kluczyk, wie ktros jak to sie robi >?

Opublikowano

Czyli widocznie pompka była winna za słaby zasięg.

Programowanie pilotów :

W poliftach wygląda to tak:

1. Wkładamy klucz w stacyjkę. Obojętnie jaki, chodzi o włączenie zapłonu (nie silnika).

2. Wychodzimy lub otwieramy szybę w aucie.

3. Zamykamy auto kluczem od zewnątrz i trzymamy kluczyk przekręcony.

4. Klikamy w przycisk otwarcia i TRZYMAMY 5 sek. (Nie sprawdzałem czy zadziała bez trzymania)

5. klikamy jeszcze raz i TRZYMAMY około 15 sek. (Nie sprawdzałem czy zadziała bez trzymania)

6. Centralny zamek powinien się otworzyć. (U mnie nie potwierdził tego kierunkami pomimo, że przy otwieraniu i zamykaniu z pilota to robi)

7. Wyjmujemy klucz ze stacyjki i z zamka.

8. Ten z zamka jest już zakodowany.

9. Aby zakodować ten co był w stacyjce powtarzamy całą procedurę zamieniając kluczyki.

W przedliftach nie wiem jak to wygląda, być może tak samo ale głowy za to nie daję.

Opublikowano
  • Autor

Ok bede probowal. Kurcze sam nie wiem czy moje jest po lifcie czy nie:D Pierwsze musze znalezc jakas uzywana pompke:/.

Opublikowano

'97 to przedlift.

W dziale "kupię " podaj numer pomki jakiej szukasz i napewno ktoś będzie miał na sprzedaż

Opublikowano
  • Autor

Ok zaraz napisze. Na starej pompce widnieje takie cos : 8LO 862 257 K. I musze znalezc pompke dokladnie z takim samym ozanczeniem ? |Cos takiego juz by nie pasowalo ? http://allegro.pl/audi-a4-b5-b4-c4-a6-pompka-centralnego-4a0862257f-i4883793468.html

Opublikowano
  • Autor

Witam

Dzisiaj zamontowalem nowa pompke cenralki( dokaldnie taka sama jakmialemn wczesniej). odrazu zabralem sie do kodowania kluczyka. No i udalo sie z jedna mala rzecza.

Otoz samochod nie otwiera sie. Zamykanie auta dziala nawet sygnalizuje to kierunkami, domykanie szyb z kluczytka rowniez dziala. Gdy probuje otowrzyc auto zaswiecaja sie lapki w aucie, halogeny a takze kierunki migaja, czyli sygnal widzi. No aleniestety dzrwi nie otworzy pompka ani drgnie.

Panowie co zrobilem nie tak ?Jakies sugestie ? Kadowale kluczyk za pomoca dwoch kluczykow ,jeden w stacyjce adrugi(kodowany w dzrwiach)

Pozdrawiam Kamil

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś zna jakieś oznaczenie czy cokolwiek innego po czym można zidentyfikować konektor w kostce C ? Chciałbym dorobić antenę ale niestety nie mogę dorwać konektora żeby przylutować sygnał i ekran