gadi Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Czasami zacina mi się klimatronik, nie działa wtedy przycisk od zmniejszania temperatury i od zwiększania siły nawiewu. Raz działa ok, a innym razem jest brak reakcji tych dwóch przycisków, czasami po chwili znowu działa. Może to są zimne luty, tylko gdzie ich szukac?
nex Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 wyciag cala puszke klimatronika, rozbierz panel klimatronika calkowicie tak zebys mial sam panel w rece, musisz poodginac metalowe lapki i tam bedziesz mial zapewne popekane luty na plytce na laczeniu panela z reszta. Sam to robilem, poprawisz luty i problem zniknie
gadi Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 Ok dzięki jutro zabiorę cię za to.[br]Dopisany: 02 Październik 2008, 20:59_________________________________________________Sprawdziłem chyba wszystkie luty i raczej były OK. Postanowiłem jednak jeszcze raz przelutować na nowo te połączenia płyty z panelem (tam gdzie są te kostki na kabelkach wchodzące do płytek) Poczyściłem jeszcze gniazda i kostki wpinane z tyłu obudowy całego klimatronika. Narazie wszystko ładnie działa, dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi