Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zgasł i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Opisze swój przypadek. Od kiedy kupiłem audi a5 b7 2.0 TDI 140 km kod blb, to zauważyłem delikatne ubywanie płynu chłodzącego. Jednak jakiś 1 m-c temu podczas trasy wypiął sie przewód od chłodnicy (górny) od razu zjechałem na pobocze kupiłem płyn założyłem przewód i zalałem i do dzisiaj było OK. Jednak po przejechaniu 40 km sytuacja sie powtórzyła, z tym ze dzisiaj wyskoczył dolny przewód od chłodnicy i auto juz nie chce odpalić. I jeszcze jedno pojawia mi sie błąd silnika, podjechałem na komputer jednak zanim mechanik podszedł błąd sam zniknął, i tak jest czesta ikonka silnika sie zapala i gaśnie po jakimś czasie.

Opublikowano

Pomimo że ikona zgasło to sprawdź błędy. Może coś zostało w pamięci.

Opublikowano
  • Autor

jasne, ze tak ale jestem 40 km od od domu siedze w pracy i zastanawiam sie co jest nie tak i jak go odpalić aby pojechać lub nawet wrócic do domu, może ktoś ze szczecina jest, lub zna mechanika w szczecinie

Edytowane przez darck_18

Opublikowano

Trzeba dostać się do rozrusznika i spr.na żarówke czy jest wzbudzenie,jesli wzbudzenie jest-to rozruch na stół i do weryfikacji.

Spróbuj go na zaciąg odpalic-6ty bieg tylko wbij aby były jak najmniesze opory-pasek ci nie przeskoczy bo to mało spotykane w pompowtryskach.

Gadałem z koleżką,mówił że często się zdażały -wypinanie sie węży i audi zrobiło zmiane konstrukcyjną zapinek na przewodach-z półokrągłych na prostokątne te ząbki...także trzeba najpierw obadać układ chłodz.pod kontem zbierania się ciśnienia w układzie-czy jest normalne czy wzrasta z powodu spalin.

Edytowane przez SotoM

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Trzeba dostać się do rozrusznika i spr.na żarówke czy jest wzbudzenie,jesli wzbudzenie jest-to rozruch na stół i do weryfikacji.

Spróbuj go na zaciąg odpalic-6ty bieg tylko wbij aby były jak najmniesze opory-pasek ci nie przeskoczy bo to mało spotykane w pompowtryskach.

Gadałem z koleżką,mówił że często się zdażały -wypinanie sie węży i audi zrobiło zmiane konstrukcyjną zapinek na przewodach-z półokrągłych na prostokątne te ząbki...także trzeba najpierw obadać układ chłodz.pod kontem zbierania się ciśnienia w układzie-czy jest normalne czy wzrasta z powodu spalin.

dzieki wielkie, okazało sie ze zardzewiała masa na rozruszniku.... i o jakich ząbkach mówisz, tych metalowych zapinkach, czy ząbkach wenątrz przewodu ?

Edytowane przez darck_18

Opublikowano

o jakich ząbkach mówisz, tych metalowych zapinkach, czy ząbkach wenątrz przewodu ?

prze funkena ci o tym mówiełem...
Opublikowano

Masa na rozruszniku A4 - na to też była akcja serwisowa.

Sprawdź u jakiegoś mechanika u siebie test na obecność CO2 w płynie chłodzącym.