Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

DZIWNE PROBLEMY Z BIEGAMI (SILNIK AJM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich klubowiczów. Mam trochę nietypowy problem z skrzynią , a raczej z biegami w moim Audi A4 1,9TDI (SILNIK AJM). Otóż podczas manewru skręcania na 2 biegu autko zgasło i po ponownym uruchomieniu okazało się że nie mogę wrzucić 1 biegu. Na zgaszonym silniku biegi wchodziły bez problemu. Po uruchomieniu pojazdu z wrzuconym 1 biegiem i ruszeniu stwierdziłem że pozostałe biegi wchodzą z wielkim oporem. Okazało się że biegu wstecznego tak jak i 1 nie da się wrzucić. Następnego dnia postanowiłem zaprowadzić samochód na kanał. Ponownie manewr cofania oraz ruszania z zgaszonego silnika. Po dojechaniu do wjazdu na posesję postanowiłem spróbować ruszyć z 3 biegu. Podczas tego manewru samochód zgasł i ku mojemu zdziwieniu znalazły się biegi. Wchodzą wszystkie bez większego problemu. Moje pytanie co mogło spowodować taki stan rzeczy. Pozdrawiam

Edytowane przez waldek700204
Opublikowano

Wyglada na to ze sprzęgło zdechlo

Opublikowano

Dzięki kocie. Ten sam problem tyle ze stałem na sygnalizacji. Tarcza wyglądała jakby psy miały kość. W3sszła a raczej słuchając wpadła zesttawka avj, awx plus reszta która mechanik ogarnął. Wielkie dzięki za wsparcie. Pisane z tablet, łojejku...