Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bledy + logi problem z doladowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem samochod wpada w tryb awaryjny prosze o pomoc.

17965 - Charge Pressure Control
P1557 - 35-10 - Positive Deviation - Intermittent
18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster
P1654 - 35-00 -
Opublikowano

Wg mnie padniety przepływomierz

Opublikowano
  • Autor

Bo auto po odpaleniu jezdzi normalnie czasami nawet i 80km i nic sie nie dzieje a czasem zaledwie kilka km i slabnie.Jak sprawdzic czy to przeplywomierz? nie mam skąd wziasc i na podmiane a jakbym go odlaczyl?

Opublikowano

Logami sprawdzasz, a tutaj w ogóle nie czepiałbym się przepływomierza, nie ma sensu przy nim grzebac.

Wina leży po stronie doładowania do sprawdzenia układ VNT oraz jego sterowanie czyli N75.

Opublikowano
  • Autor

Mialem blad zwiazany z zaworem n 75 ale udalo sie go skasowac.Czyli ktorys z wezykow moze byc uszkodzony i przez to wpada w tryb awaryjny? Czasami nawet i 80km przejade i nic a czasem zaledwie kilka i przestaje jechac.

Opublikowano

Może być uszkodzony N75 lub zapieczone kierownice w turbo. Wężyki raczej ok bo jest przeładowanie a nie niedoładowanie.

Opublikowano
  • Autor

I czy tak mozna jezdzic czy musze to zrobic? jak mozna sprawdzic czy n 75 jest uszkodzony.Wiem ze jak logi wstawialem na forum to byla informacja ze kierownice lekko sie przecieraja.Mozna to samemu naprawic czy trzeba oddac do czyszczenia? Obecnie jestem w NL taka trase jak 900km dam rade przejechac czy cos turbinie moze sie stac?

Opublikowano

Sprawdz tak i daj znać.

Opublikowano
  • Autor

Obserwacja sztangi ok. wiem dam znac jutro.

Opublikowano

Co prawda nie znam sie ale czasem nie jest uszodzony czujnik doładowania? w dynamicznym przy obr 1911 masz 1298 mbar a już przy obr 1951 2983 mbar i juz tak do końca...

Edytowane przez ?ukasz13

Opublikowano
  • Autor

Witam.Wiesz co mi tez wydaje sie ze to czujnik doladowania bo dmucha prawie 3 ba i plus ten blad 17965.

Opublikowano

Witam.Wiesz co mi tez wydaje sie ze to czujnik doladowania bo dmucha prawie 3 ba i plus ten blad 17965.

Tak dla ścisłości to jest cisnienie atmosferyczne plus doładowanie czyli ok 2 bar, ale tak czy inaczej takie wskazania nie są możliwe jak dla mnie.

Opublikowano
  • Autor

Ale czy czujnik moze miec takie wahania ze raz auto jedzie normalnie a jak juz w padnie w tryb awaryjny to robi sie jak fiat 126p?