Kosa-00 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 od dłuższego czasu mam dwa błędy które raz się pojawiają raz znikajązapala mi się kontrolka trakcjibłędy to 0778 i 1826ten 1826 daje kasować a 0778 zostaje nieraz oba się skasująmam tak że jak adaptuje czujnik skrętu to wszystko jest ok nic się nie zapalawystarczy że auto postoi w garażu ze dwa dni to zapala mi się pełna deskaABS ESP i poduszkajak jeżdżę cały czas to nić się nie zapalawcześniej był gwint ,ale lekko go wytłukło (wymieniony na zawias z S-line ) sztywny(poduszka to często wtyczka pod siedzeniem )daje się kasowaćale z tym esp walczę już dłuższy czaszero luzów zbieżność OKdziś trochę pojeździłem i jak zwykle piękna kontrolka z trójkątemruszam z pod garage to frajera w prawo w lewo ujadę z 50 metrów i gaśniepotem jadę wolno kilka kilometrów prosto to na bank się zapali i już nie gaśnie do następnego odpalenia autanieraz nie zapala się wcalea i jak się zatrzymam postoje z 10 min na wolnych obrotach auto zatrzymane i zapala się dla potomnych to nie była uszkodzona taśmawinny był REGULATOR NAPIĘCIA na mierniku pokazywało 14,0 v do 14,2(przy akumulatorze),ale pod obciążeniem na vcds spadało czasem chwilowo do 13,54to było przyczyną zapalania się kontrolek ABS i ESPtaśmę kodowałem milion razyczyściłem kablei wreszcie wykasował się błąd 01826 który nie znikał przyczyną była uszkodzona taśma kierownicy
Rekomendowane odpowiedzi