platiniummm Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 witam wszystkich zainteresowanych poszukuje informacji na temat przekładki silnika w samochodzie a5 z silnikiem 3.2fsi na silnik z rs5. Tak sie składa że bede raczej miał do remontu silnik 3.2 i sie zastanawiam nad zmianą gdyż moze się okazać że 3.2 bedzie nie oplacalny do naprawy i szukam jakiejś alternatywy. Dodam ze za silnik kompletny z wiazkami i calą resztą mam do kupienia za 9000 tys za 3.2 cena kształtuje się w granicach 10 tys. Co o tym myślicie moc znacznie większa ale co bede potrzebował do zmiany motoru? pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Na pewno trzeba tez sterownik wraz z KOMFORTEM i kluczykami aby odpalic motorDodatkowo podaj kod skrzyni bo pewnie pewnie tez do wymiany wraz z wałem
platiniummm Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2015 kod skrzyni kwm/kbu ewentualnie co mozna wykombinować z większą mocą i zmianą motoru? żeby 3.2 nie wkładać? komputer napewno ale czy kluczyki ? mam magika co cuda z komputerami robi to moze komfort i kluczyki zostaną
edraven Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 mozesz zapakować 3.0T od s4/s5 i tez będzie git a mod troche mniej hardcorowy wydaje sie;)
platiniummm Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 mozesz zapakować 3.0T od s4/s5 i tez będzie git a mod troche mniej hardcorowy wydaje sie;) to jest ten o kodzie CAKA czy CCBA
edraven Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 to są dwa praktycznie identyczne motory, mozesz wziąć który będzie pod ręką, te same moce oba w S4 i S5 montowane.
Rekomendowane odpowiedzi