Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 101 KM AVB a 1.9 131 KM AVF jakie różnice ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem też tak, jeździłem Mondeo ze 140 koniami TDCI i wcale d*py nie urywało, no lepiej szło ale bez jakiegoś szału.

eeeee to chyba miałeś zepsute to mondeo. ja mam jeszcze Forda Galaxy 2.0 TDCI 140 KM z 2010 r. bez DPF`a i powiem, że za***rdala jak rakieta. Ciągnie na każdym biegu rewelacyjnie, V max ok. 200-210 km/h, spalanie min. 6.4 l/100 km, max 9.0 l/100km a średnie to 7.4-7.6 l/100 km przy jeździe trasa tak do 160 km/h.

Na pewno kupię następne takie Galaxy i polecam z czystym sercem.

Dla ciebie była rakieta a mnie tyłka nie urwało. Kwestia indywidualnych odczuć i oczekiwań i trudno tu się spierać. Muszę zobaczyć jak chodzi takiej klasy auto z 200 konnym silnikiem i bede wiedział czy to jest to co mi urwie zadek :)

to też zależy od silnika czy beznyna czy diesel i jego charakterystyki. Mam S4 2.2T 272 KM i 422 Nm i wiesz też d*py nie urywa i dla mnie to juz za mało. Galaxy w porównaniu do A4 B5 AJM/AWX (140 KM i 320 Nm do 155 KM i 342 Nm) jest trochę słabsze ale nie aż tak żeby stwierdzić, że jeden stoi a drugi jedzie.

Co do hamulców, jeszcze nie sprawdziłem w moim AVB`ku czy są 280 czy 288, ale hamuje naprawdę dobrze i porównywalnie do 312 mm jakie mam w AJM/AWX. Z kolei w S4 mam 314 mm dwutłoczkowe Girlingi przód i 255 mm tył i tu jest tragedia. Wspomagania hamulców prawie nie ma, pomimo tego że juz wymieniłem serwo na standardowe (poprzedni system to akumulator podciśnienie i taka dziwna pompa bez serwa). Wiem że w C4 dodają właśnie elektryczną vacum pompę właśnie z B6 żeby to usprawnić.

Opublikowano

Ja mam AVB i pierwsze co zmieniłem hample bo jak zapakowałem rodzinę i bagaże na wakacje to myślałem że nie wyhamuję przed bramką pod Toruniem :facepalm: Co do tarcz to na 100% są 280mm. U mnie też brakowało troszkę dynamiki mimo że 95% jeżdżę sam zrobiłem wirusa na 132km i jest akurat kolega w pssacie ma awx i zostaje za mną a ja mam avanta.