Opublikowano 19 Czerwca 200917 l Czy bedzie bardzo zle jezeli sztange ustawimy na 0.7-0.8 bez zmiany softu. Bedzie BUM?
Opublikowano 19 Czerwca 200917 l Autor Czy bedzie bardzo zle jezeli sztange ustawimy na 0.7-0.8 bez zmiany softu. Bedzie BUM? nie ustawisz tak
Opublikowano 22 Grudnia 200916 l Odgrzebuje żeby powiedzieć ze nie trzeba wyjmować całego turbo ani spuszczać płynów żeby ustawić sztangę. Dzisiaj wymieniałem WG i wystarczy założyć klemy na górny i dolny waz od płynu chłodniczego. Odkręcić dopływ płynu, odkręcić od kolektora i od dolnego mocowania, zdjąć waz idący do IC, odchylić delikatnie turbo i jest dojście do śrubek regulacji. U mnie nie chciały śruby puścić wiec wziąłem strzykawkę, podłączyłem pod gruszkę i sztanga się wysunęła wystarczająco żeby odkręcić te śruby. Od razu dodam ze jest trochę więcej zabawy ale ja nie miałem możliwości i nie chciało mi się wyjmować całego turbo dlatego próbowałem inaczej. Dzięki temu można to na parkingu zrobić. Oczywiście cały dolot trzeba zdejmować
Opublikowano 22 Grudnia 200916 l Na dniach czeka mnie to samo. Po wpięciu manometru okazało się, że doładowanie wynosi 0bar
Opublikowano 22 Grudnia 200916 l Na dniach czeka mnie to samo. Po wpięciu manometru okazało się, że doładowanie wynosi 0bar prawdopodobnie klapa od WG.... nie ma juz jej....
Opublikowano 22 Grudnia 200916 l Zapewne tak jest jest. Słychać grzechotanie przy schodzeniu z obrotów od jakiegoś czasu.
Opublikowano 22 Grudnia 200916 l Zapewne tak jest jest. Słychać grzechotanie przy schodzeniu z obrotów od jakiegoś czasu. to wirnik szaleje, turbo już "dogorywa"
Opublikowano 22 Grudnia 200916 l Miałem nadzieję, że właśnie klapka może jakieś grzechotanie wytwarzać Nic, zobaczymy jak się rozbierze. A gdyby był to wirnik to da się to jeszcze regenerować?
Opublikowano 23 Grudnia 200916 l Miałem nadzieję, że właśnie klapka może jakieś grzechotanie wytwarzać Nic, zobaczymy jak się rozbierze. A gdyby był to wirnik to da się to jeszcze regenerować? www.reampoland.pl o/Lublin :good: :good: :good: :good:
Opublikowano 25 Grudnia 200916 l Zapewne tak jest jest. Słychać grzechotanie przy schodzeniu z obrotów od jakiegoś czasu. u mnie bylo wszystko luzne. klapka latala jak jej sie podobalo. po wymianie WG i regulacji wszystko wrocilo do normy. skrecilem i nic nie lata ani brzeczy. nie trzeba bylo nawet spawac klapki
Opublikowano 25 Grudnia 200916 l u mnie bylo wszystko luzne. klapka latala jak jej sie podobalo. po wymianie WG i regulacji wszystko wrocilo do normy. skrecilem i nic nie lata ani brzeczy. nie trzeba bylo nawet spawac klapki bo tak powinno byc ustawione-klapka nie ma prawa sama sie otworzyc
Opublikowano 28 Grudnia 200916 l Witam , pozwolicie , ze sie podepne pod temat a mianowicie czy istnieje taka sama mozliwosc sprawdzenia poprawnosci dzialania sztangi czy tez gruszki WG w Audi B6 model z silnikiem 1.9 TDI - AWX? Moze ktos to robil i mogl by podac jakies wskazowki jezeli cos innaczej musze zrobic a nizeli w/w opisie. Dziekuje i pozdrawiam
Opublikowano 29 Grudnia 200916 l Witam , pozwolicie , ze sie podepne pod temat a mianowicie czy istnieje taka sama mozliwosc sprawdzenia poprawnosci dzialania sztangi czy tez gruszki WG w Audi B6 model z silnikiem 1.9 TDI - AWX? Moze ktos to robil i mogl by podac jakies wskazowki jezeli cos innaczej musze zrobic a nizeli w/w opisie. Dziekuje i pozdrawiam wystarczy zrobic logi Vagiem blok silnik, kanał 11
Opublikowano 11 Stycznia 201016 l troszkę odkopię sedno tematu....regulacja sztangi dzisiaj zrobiłem test swojej i okazało się że zaczyna się uchylać już przy ciśnieniu około 0,3 bar-a, a jak czytałem powinna przy 0,55-0,6....ale pytanie przy jakim ciśnieniu WG powinien osiągnąć pełne otwarcie, u mnie to około 07-09 bar-a nie wiem czy ruszać regulację i ustawiać początek otwarcia na 0,55-0,6 dodam że zabrałem się za to ponieważ mam wrażenie że auto zamula z niskich obrotów i dostaje kopa dopiero około 4-5 tyś obr/min. Sprawdzałem również DV, trzyma ciśnienie i uchyla się dopiero po podciśnieniu z kolektora więc chyba jest ok, N75 "na sucho" bez podanego napięcia jest szczelny więc też raczej jest dobry.... doradźcie co robić z tą sztangą, czy ustawiać początek otwacia na 0,6 ?
Opublikowano 11 Stycznia 201016 l zostaw na 0,6 max,bo moze przeładowywać i w którymś momencie(oby nie podczas wyprzedzania) nagle stracisz moc...
Opublikowano 12 Stycznia 201016 l 0,6 max ? w tej chwili maksymalne otwarcie WG mam przy około 0,8-0,9 bar-a i mam wrażenie że turbo nie ładuje tak jak powinno
Opublikowano 30 Kwietnia 201016 l Koledzy, jakaś propozycja jak wyregulować sztangi w 2.7 biturbo? tak samo jak dla 1.8T tylko x2
Opublikowano 30 Kwietnia 201016 l Koledzy, jakaś propozycja jak wyregulować sztangi w 2.7 biturbo? tak samo jak dla 1.8T tylko x2 technika ta sama ale nie kojarze jakie jest seryjne doladowanie, tez 0.6
Opublikowano 30 Kwietnia 201016 l Koledzy, jakaś propozycja jak wyregulować sztangi w 2.7 biturbo? tak samo jak dla 1.8T tylko x2 technika ta sama ale nie kojarze jakie jest seryjne doladowanie, tez 0.6 0.7 - 0.9 w piku. u mnie już trochę inaczej 1.1 no i podzielone na 2 turbiny więc prze pół.
Opublikowano 30 Kwietnia 201016 l Koledzy, jakaś propozycja jak wyregulować sztangi w 2.7 biturbo? tak samo jak dla 1.8T tylko x2 technika ta sama ale nie kojarze jakie jest seryjne doladowanie, tez 0.6 0.7 - 0.9 w piku. u mnie już trochę inaczej 1.1 no i podzielone na 2 turbiny więc prze pół. jak przez pol? jedna ma miec 1.1 i druga tez