Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AFN Brak mocy przy 3000 tys obr , logi do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie mam nastepujący problem, od jakiegoś czasu walcze ze spadkiem mocy rozłancza turbo, najdziwniejsze jest to,że czasem dzieje się tak przy 100/h a czasem przy 130/h sprawdzałem cięgno gruszki i porusza sie swobodnie , turbina była rozbierana i czyszczona, wymieniony czujnik g72(ten w rurze od ic) nie wiem czego złapać się w dalszej kolejności, wężyki od podciśnienia sprawdzone... co mnie ciekawi z tego co widze po logach jest zbyt duże ciśnienie i tutaj pytanie czy to może sie brać od tego iż Tata podczas czyszczenia turbo przestawił zderzak przy turbo ? niby ustawił tak jak było wczesniej ale wiadomo,że nigdy dokładnie tego nie zrobi ? dodam, że ciśnienie przed n75 mam 0,9 a za n75 jest 0,5 to normalne? prosze o jakieś wskazówki ....

http://vaglog.pl/log_198735.html

http://vaglog.pl/log_198736.html

http://vaglog.pl/log_198737.html

http://vaglog.pl/log_198740.html

1 Fault Found:

00575 - Intake Manifold Pressure

17-00 - Control Difference

Opublikowano

jeśli turbo czyste, dzwigienka chodzi bez problemów w pełnym zakresie pracy to albo zawór N75 albo wężyki podciśnienia są do wymiany albo gruszka przy turbinie już podziękowała. Spróbuj zamienić zaworki z N18 są takie same.

Edytowane przez MASA81

Opublikowano
  • Autor

jeśli turbo czyste, dzwigienka chodzi bez problemów w pełnym zakresie pracy to albo zawór N75 albo wężyki podciśnienia są do wymiany albo gruszka przy turbinie już podziękowała. Spróbuj zamienić zaworki z N18 są takie same.

no właśnie zaworki były zamieniane i było to samo,pytanie czy nie padły obydwa...no i co myslisz z tym zderzakiem przy turbo? czytałem po różnych forach i różnie piszą, jedni,że może to mieć wpływ na takie zachowanie inni,że nie ;/

Opublikowano

nie wiem co to jest zderzak turbiny jeżeli była przestawiana ta regulacja od dzwigienki co steruje geometrią łopatek to mogą być takie objawy ale napisałeś ze tata ustawił z powrotem tak jak było

Opublikowano
  • Autor

No niby tak,ale wiesz jakie to jest ustawianie na oko...czy mogę to jakoś ustawić przy pomocy vaga ?

Opublikowano

nie mam wiedzy na ten temat

Opublikowano

no to teraz zrób to:

silnik rozgrzany do 90C, kolejność robienia logów:
-dynamiczne(3 bieg, od 1000obr do 4000obr z pedałem w podłodze, każdy log robisz osobno, jak tylko auto wpadnie w tryb aw daj mu chwile ostygnąć, gaś zapalaj i dopiero rób następnego loga):
001 ten na tą chwile możesz nie robić albo zrobić do momentu jak turbo zacznie syczeć tak by nie wpadło w aw
003
004 ten na tą chwile możesz nie robić albo zrobić do momentu jak turbo zacznie syczeć tak by nie wpadło w aw
008 ten na tą chwile możesz nie robić albo zrobić do momentu jak turbo zacznie syczeć tak by nie wpadło w aw
010
011
-statyczne(światła, nawiew, radio, klima, całą elektryka off):
000
001
003 w trakcie po 5s musnąć gaz
004
007
010
011
012
013