Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Gaśnie na luzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem , od jakiegos tygodnia moej audi poprostu mi gasnie.zdaza sie to w sytuacjach , gdy podjezdzam do swiatel i troche czekam na ich zmiane , wtedy ni z tego ni z owego poprostu mi gasnie , lecz zaraz moge go odpalic bez problemu.dzieje sie to powiedzmy 2-3 razy w ciagu dnia. wskazowka obrotomierza , po wylaczeniu ssania oscyluje w granicach 700-800 obrotow na minute.

bylem u mechanika , polecil mi zmiene stacji na inna i przelanie ok. baku , lecz niestety nadal sie to zdarza.niemialem jeszcze wymienianego filtru paliwa , czy to moze byc tego przyczyna - ze jest zapchany ?

dodam jeszcze ze mam audi '95 2.8L V6

pozdrawiam

Opublikowano

Miałem takie objawy . Po przeczyszczeniu przepustnicy i zaadoptowaniu było super. Ale po 3 dniach problem powraca , nie jest jeszcze tak xle że gaśnie , ale obroty oscylują. Wczoraj rano po zapaleniu , na ssaniu trzymał obroty na ok 1100 , po czym po 10 sekundach spadły nagle do 700 , aż silnik sie zachybotał.

Niewiem dalej co jest .W weekend powtórnie spróbuje przeczyścić otworki które sa za przepustnicą.

Opublikowano

Witam u mnie jest podobnie przy czym wyskakują mi błędy ;

-zbyt bogata mięszanka blok 1

-zbyt uboga mięszanka blok1

-zbyt bogata mięszanka blok 2

-zbyt uboga mięszanka blok 2

-błędne położenie czujnika wału

Jeden mechanik mówi że sondy lambda do wymiany drógi mechanik że przepływomierz do wymiany jeżeli by ktoś wiedział co jest na pewno do wymiany proszę o podpowiedź

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam widze że stary temat ale jary ponieważ mam identyczny problem i błędy takie same mi vag pokazał j.w. może ktoś poradził sobie z tym problemem??

Opublikowano

ja mialem to samo. drazniace jak sie stoi w korku i juz twoja kolej a tu nagle gasnie