Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

mts technik tanie i pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce założyć tanie mts technik -40 same sprezyny naraziedo mojego audika. Czy -40 to nie za nisko? Czy ktoś może pokazać jak to będzie wyglądać?

Opublikowano

mts moim zdaniem nie są zbyt dobre wiem ze swojego doświadczenia ze przód moze troche się obniżył a tył nawet był wyżej, samochód stał sie sztywniejszy i to tyle jesli chodzi o spręzyny po dalszym czasie dokupiłem amortyzatory do kompletu i było dobrze tak jak chciałem :D

Opublikowano
  • Autor

Ale oba -40

Opublikowano

Sprężyny obniżające jak dla mnie shit kupisz 40 a spadnie 20 a tym bardziej mts ... A w cenie weiteca idzie już kupic uzywke gwint

Opublikowano

Tak dlatego nie polecam . :)

Opublikowano

Amory MTS wysrały mi się po 20 tyś km. Nie polecam.

Opublikowano
  • Autor

okej,zakupuje eibachy

Opublikowano

Ech, a wystarczyło poczytać trochę tematów na tym forum, wreszcie doszedłeś do dobrych wniosków, pamiętaj o dobrym, sportowym amorku do tego :wink:

Opublikowano
  • Autor

tak,ale narazie sprezyny potem amorki dokupie do pol roku czasu :) byle by na wiosne fajnie wygladało :) niedlugo pokaze zdjecia mojego avancika :)

ale czy kupywac pro kit czy sportline ?

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

Wszystko zależy od tego o ile chcesz obniżyć i jak bardzo utwardzić. Pro Kity są jak 1BA, nie odczujesz różnicy w komforcie, sportliny na pewno już twardsze.

Opublikowano

Pro Kity są jak 1BA

Ale w sensie, że jak?

Opublikowano

Chodzi mu o komfort nie o wysokość. Wiadomo , że 1BA to koza. Ja bym w pro kita nie wchodził tylko szukał czegoś niżej. -40 już ładnie wygląda. Zaproponowałeś sportline i tego bym się trzymał. Tylko teraz tak.. Przerabiałem ostatnio temat. Kupisz fajne sportline i co dalej? Założysz do tego śmiecia amora? Dobry amor to Bil B8 albo coś z Koni do tych sprężyn. Jak założysz jakieś mts do tych sprężyn to sam osobiście cię wyryje bo to drut. Zlicz sprężyny 300 do tego amory (pewnie ok 250-300zł szt) i wychodzi Ci zajebi...ty gwint w używce który zawsze można zregenerować w razie potrzeby. Jak się przyczaisz to coś znajdziesz w fajnej kasie i będziesz miał możliwość regulacji (zima wyżej?). Wywaliłem kupe kasy na kity a i tak skończyłem z gwintem. Ucz się na błędach innych a będziesz kasę do przodu. Wiadomo , że pro kit + B6 to extra komort i takiego na gwincie raczej nie osiągniesz ale tragedii nie będzie.

No i załóż rozpórki góra dół. Ja po ich założeniu byłem mocno zdziwiony bo nie sądziłem , że w jeździe cywilnej odczuje taką różnice. Jak założyłem na chwilę betonowy kit H&R to byłem w szoku. Auto skakało i było betonowe ale deska nawet nie zaskrzypiała. Rozpórki dają wiele i czuć to też na kierownicy.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

to już całkiem namieszane mam :/ pro kit nie obnizy samochodu ? jest chyba -40 badz - 35 to za mało ? gwint dla mnie za twardy,jak taczka :/

Opublikowano

Zależy jaki gwint. Nie chce Ci mieszać w głowie. Pro Kit obniża tylko i wyłącznie o 30mm. Jeśli chcesz średniego obniżenia i komfortu to i tak wybulisz za dobry amor. Ja ściągnąłem swoje auto na pro kicie z niemiec i dopóki nie rozebrałem myślałem , ze to 1BA więc małe to obniżenie:) Zależy czego oczekujesz i jakie koło chcesz do tego założyć.Ja bym wrzucał minimum -40 wtedy widac , ze jest coś niżej.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

czyli co proponujesz w miare rozsadnej cenie i komfortowo

czyli -30 to za malo? kolo chce takie http://allegro.pl/1058-mb-felgi-17-5x112-audi-a3-a4-a5-a6-a8-s-lin-i4960391763.html#

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

Chyba nie chcesz kupić tych kół w tej cenie tej firmy ( nie wiem jakiej chińskiej , włoskiej?)? Kumpel zakładał ostatnio 17 205/50 i na 1BE było dużo za wysoko. Nie wiem czy ten 1cm z pro kita Cie usatysfakcjonuje. Ja bym założył jakieś -40 albo ewentualnie vogtland robi wygodne springi -35. Ostatnio jakiś sklep na allegro wyprzedawał nowe bodaj za 400zł.

Mam:

http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-vogtland-audi-a4-b5-kombi-tuv-i4992789710.html

To cena używanego zadbanego pro kita. Ja bym łykał.

No i słowo klucz : silniki 4 cylindrowe bez diesla. Siądzie na pewno ok.

Kiedyś chciałem je kupić i chłopaki z tej aukcji wysyłali mi zdjęcie tych sprężyn. Są nówki w oryginalnym kartonie. Leżą sobie na zapleczu więc to nie wirtualny towar.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Ok będzie komfort? Co na to inni, brać?

Opublikowano

Pro Kity są jak 1BA

Ale w sensie, że jak?

Dokładnie jak kolega wyżej zauważył, komfort ten sam co w 1BA przy niewielkich nierównościach, przy większych dopiero daje znać o sobie progresywna charakterystyka i jest sztywniej, dla mnie genialne zestawienie, ale każdy chce czegoś innego. Mi zależało na tym aby auto trochę usiadło a komfort najlepiej został ten sam. Osiągnąłem to co chciałem.

Druga sprawa to że karoseria B5 jest mało sztywna, zakładanie twardego zawieszenia dla mnie mija się z celem. Co innego w modelach B6/B7, tam sztywność nadwozia pozwala na większe szaleństwo. Tak jak pisałem wcześniej to są moje odczucia.

Opublikowano

Ok będzie komfort? Co na to inni, brać?

Komfort to pojęcie względne. Bierz je. W tej kasie brak konkurencji. Według mnie lepsze od pro kita.

Opublikowano
  • Autor

jeszcez jedno pytanie,co lepiej usiadzie ? czy nie bedzie tzw taczki ? :P nie chce gleby ! odrazu mowie