Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyciek oleju po kolizji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie chciałbym wspomnieć, że szukałem na forum podobnych problemów, ale niczego nie znalazłem. Otóż mam problem, tj. wyciek oleju po trafieniu w krawężnik. Przednia prawa zwrotnica pękła, tylnia belka także została uszkodzona i teraz pojawia się bolączka. Przed tym zdarzeniem olej nie wyciekał, miska nie została uszkodzona od dołu (nie widać żadnych uszkodzeń) a olej dość mocno się leje, tak jakby z nad niej z lewej strony (jeśli staniemy twarzą do maski). Co może być powodem?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Jak dosc mocno sie leje to nie powinno byc problemu ze zlokalizowaniem wycieku, wytrzyj dokładnie silnik do sucha zapal auto i diagnozuj skad sie leje, jak sie bedzie lalo to napewno zobaczysz z ktorego miejsca.

Opublikowano

Czyli ta kolizja mogła poważnie cos uszkodzić? Dodam, że po zalaniu 3.5l oleju ucieknie on w dość szybko, a nie chciałem zatrzeć silnika.

Opublikowano

Jak mowisz ze 3.5 l ucieknie szybko to musi byc widac ktoredy go wyrzuca no nie ma bata nawet, wiec pozostaje tylko wejsc pod auto, pewnie miske naruszyles przy tym "rajdzie"