Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niedziałający centralny zamek, otwieranie szyb blokada drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Tak jak w temacie, kupiłem audi A4 B6 w Avancie, na poczatku wszystko działało, ładowałem akumulator wszystko było okej, zamykanie drzwi w samochodzie działało szyby elektryczne też, ustawianie lusterek również. Po dłuższej jeździe okazało sie ze drzwi kierowcy nie mają jakby w ogóle prądu. Nie można otworzyć szyby, ustawianie lusterek nie działa, zamykanie i otwieranie drzwi od środka również, sprawdzałem jeszcze dzisiaj i nawet jak zamykam z pilota to zamykają się wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy. szyba pasażera równiez się zablokowała, bezpieczniki są sprawdzone. Co może być przyczyna ?

pozdrawiam Łukasz

Opublikowano

sprawdź kostkę w pompce centralnego ( prawa strona w bagażniku koło nadkola ), jedna z trzech odpowiada za el szyby itp, może jest wypięta, zobacz :)

sory, chodziło mi o B5 :D ale może w B6 też tak jest :D mój błąd :)

Opublikowano
  • Autor

Miał ktoś podobny problem ? bo nie wiem co mam z tym zrobic, na codzien staje się to dość uciążliwe ; /

Opublikowano

Również mam to samo. Brak reakcji na elektryczne szyby, ustawianie lusterek centralny zamek, z pilota zamyka się wszystko oprócz drzwi kierowcy, jedyne co działa w drzwiach kierowcy to światełko. Podejrzewam przetarte kable między słupkiem a drzwiami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zacznijcie od sprawdzenia przewodow w laczniku gumowym drzwi kierowcy.

Dalej nalezy sprawdzic i przeczyscic styki wlacznikow szyb rowniez strona kierowcy.

Opublikowano

Na 100% pękł kabel w gumowej osłonie między drzwiami a slubkiem

Opublikowano
  • Autor

Dzis miałem okazje rozbierać co nieco, i sprawa wyglada tak, pomiedzy drzwiami a slupkiem byla przetarta otulina kabla, została zaizolowana, zauważyłem że kostka pomiędzy drzwiami a słupkiem jest cała ze smaru, przeczyściłem spreyem do łączeń elektrycznych i d*pa dalej cicho..., pojawił się tylko kolejny problem, na liczniku z fisem pokazuje mi cały czas otwarte drzwi, choć są zamknięte..., wybieram sie w tym tygodniu do elektryka, zobaczymy co on poradzi ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi ostatnio unia jeden pin we wtyczce na slupku

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam , pytanie do rosjano . Usunąłeś awarie ? Co było przyczyną ?

Opublikowano

Tak usunięta awaria a było nią ugnity jeden pin we wtyczce kierowcy w słupku zaś drugie drzwi to zerwał się kabel w gumowej osłonie a u ciebie co się dzieje?

Opublikowano

A u mnie

1.lampki zapalają się kiedy chcą .Nie raz długo nic , aż zapalą się ni z tego ni z owego . Dodam że czerwone podświetlanie lampek działa cały czas jak z przodu tak i z tyłu .Dodam że w bagażniku też się nie świeci . Na kompie jak otworze drzwi to pokazuje prawidłowo

2.zamykam z pilota prawe drzwi nie chcą sie zamknąć , albo nie chcą się otworzyć , a nie raz jest wszystko ok.kupiłem używany zamek i to samo . możliwe że drugi też jest zepsuty . Jak mogę to ewentualnie sprawdzić .

Opublikowano

Sprawdź kable w gumowej osłonie na slupku kierowcy jak tam ok to wyjmij wtyczkę z tego słupka i sprawdź czy tam jest ok ja właśnie tam miałem defekt a w bagażniku pierwsze co to żarówka później kable w osłonie gumowej nad klapa

I to samo w dzwiach prawych tam gdzie się nie zamykają drzwi

Opublikowano

w tym samym czasie strzelił wszystkie kable ?.Problem musi być jeden

Opublikowano

Nie kabel mógł strzelić gruby taki brązowy i on steruje kilkoma rzeczami ja miałem nawet tak ze fis pokazywał otwarte drzwi ale lampka nie świeciła i był kabel zerwany a z przodu tez kilka rzeczy nie działo mi i ugnil styk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, przyczyną był uszkodzony sterownik opuszczania szyb a jest to główny sterownik opuszczania szyb i dlatego takie piękne rzeczy się działy.
Polecam zwrócić się z pomocą do elektryka ; )

temat do zamknięcia.