donbdg Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Mam taki problem z moim autem. Audi a4b5 1.9tdi 90koni. Po przekreceniu stacyjki temperatura silnika wskakuje mi od razu 120 stopni. Przejade może z 15 metrow i zaraz się zapala czerwona kontrolka od chłodzenia. Plyn chłodniczy jest uzupełniony i termostat sprawny (jeśli to ma znaczenie). Dzięki za pomoc.
jacek70 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Do sprawdzenia czujnik temperatury.
donbdg Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Tylko nie wiem gdzie go zlokalizować. Vin auta WAUZZZ8DZTA044728
donbdg Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Pompa wody sprawna. Woda się nie gotuje. Ten komunikat o temperaturze wyswietla sie od razu po przekreceniu stacyjki. Nie potrafie zlokalizować tego czujnika o ktorym kolega Jacek70 napisał...
harley22 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Plastikowy trujnik przy głowicy. Śledz górnego węża od chłodnicy on łączy sie z tym własnie trujnikiem. Na penwo musisz odkręcić osłone silnika. Widać wszytsko jak na dłoni. Jedz do mechanika, podmień czujnik sprawdzisz. Ew podłacz kompa i sprawdz błędy. Nie masz objawów jakby przygazówki przy odpalaniu?
donbdg Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Nie przygazowek nie ma. Poszukam dzis po pracy tego czujnika. Dzięki wielkie za podopowiedz. Na 100% bedzie to ten czujnik.
Rekomendowane odpowiedzi