Kmicic37 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam Posiadam Audi A4 B5 z 1995 roku 1.6 benzyna. Auto sprawowało się do czasu kiedy spadł deszcz i śnieg. Następnego dnia chciałem odpalić auto i nie mogłem. Myślałem,że coś musiało zrobić zwarcie po południu auto odpaliło bez problemu. Niestety problem się powtarza.Wystarczy,że postoi dłużej na dworze nie mogę go już odpalić.Wymieniłem już w nim rozrusznik i akumulator lecz nadal jest to samo. Kiedy podłącze drugi akumulator auto zapali i potem pali besz problemu. Nie wiem już co jest grane. Proszę o pomoc.
jacek70 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Może aku się rozładowywuje?Zmierz napięcie po dłuższym postoju (oczywiście przed paleniem)
Kmicic37 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Mierzyłem wyskakuje,że jest naładowany Wystarczy,że stoi na parkingu już nie mogę go zapalić lub popada deszcz i nie mogę go odpalić A ile powinien mieć akumulator AH?? A można to jakoś sprawdzić czy to wina komputera. Jak chcem go odpalić migają wszystkie kontrolki i skaczą wskazówki a nie chce odpalić tak jakby coś robiło zwarcie tylko nie wiem właśnie co. Czy imobilaiser może robić zwarcie i unieruchomić mi auto?? Dopiero jak podłącze drugi akumulator to on zaskoczy i zapali Jeżeli coś robi zwarcie to nie wiem co rozrusznik jest nowy aku też. Wystarczy moment jak popada on już nie moze zapalić. Założyłem nawet na aku gumową osłonę aby nic do niego nie ciekło. Pomocy!! Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Kmicic37
Rekomendowane odpowiedzi