Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kluczyk immo adp 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem , wydaje mi sie ze rozkodowal mi sie kluczyk mam 2

jeden serwisowy

jeden normalny

wiadomo serwisowym sie nigdy nie dalo odpalac , lecz normalnym po wyjeciu aku do ladowania i ponowym wlozeniu pod klemy , nie gasnie immobilzer wydaje mi sie ze kluczyk sie rozkodowal zapomnail pinu , da sie samemu to zrobic ?

Opublikowano

Od kiedy serwisowym się nie da odpalić? U mnie zapala bez problemu.

Jak masz pin od immo, to bez problemu zakodujesz na nowo kluczyki, a jak nie masz, to trzeba go wyciągnąć że sterownika (immobox w przedlifcie lub licznik w polifcie). Zwykły kkl się tu nada (sprawdzone w przedlifcie i polifcie z białym podświetleniem)

Opublikowano

Żadnym kluczykiem nie możesz odpalić czy któryś działa dobrze? Jeśli żaden nie działa to może cewka imo przy stacyjce jest rozłączona?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

po wielu probach odpalania na klemy tzw , odpalil rano ale zaczol migac do tego immoblizer , pomózcie panowi o co moze chodzic jakim cudem moge tzw o minac immoblizer jak odlacze kleme na 30 sec

Opublikowano

Napisz, co Ci się dokładnie stało z tymi kluczami? Rozkodowaly się? Masz pin do immo? Jak masz pin i kabel vag, to możesz je sobie zakodować na nowo. Jak nie, to kabel koniecznie kupić musisz i wydobyć pin. W przedlifcie to sprawa prosta. Będziesz miał pin to dokodijesz klucze.

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak , nie mam kabla nie mma pinu , kupilem nowy akumlator odpiolem stary i wszystko sie zepsuło , nie dziala immoblizer swieci , auto odpala po zdjeciu klemy reset kompa

Opublikowano

A próbowałeś kilka razy kluczyk wkładać i wyjmować? Wkładasz kluczyk, przekrecasz na zapłon, ale nie odpalasz tylko czekasz czy zgaśnie immo. Jak nie zgaśnie, to wyjmujesz klucz i jeszcze raz i tak kilka razy. Możesz też odejść w trakcie od auta. Może to dziwnie brzmi, ale objaw wygląda na cewkę przy stacyjce, a ze nie masz kabla, to nie da się sprawdzić jaki błąd wyrzuca immo. Jeśli za którymś razem auto ruszy, to proponuje skorzystać z porady w wątku o immobiliserze.

Opublikowano
  • Autor

Jak bylem u mechanika wyskoczyl blad o immobilizerze , jak myslisz co to ? jak odejsc w trakcie ?

Opublikowano

Zależy jaki błąd to jest. Najprawdopodobniej to błąd "key signal less" wtedy to cewka przy stacyjce. Odejść trochę od auta, zeby nie łapał sygnału z klucza. Jak się uda odpalić za którymś razem to będziesz musiał zdjąć kiere i obudowę, poprawić olaczenie przy cewce wokół stacyjki i dobrze zamocować na sztywno. Jes o tym wątek" immobiliser' chyba w dziale elektrycznym. Możesz poczytać i sprawdzić jakie objawy są padnietego łączenia przy cewce

Opublikowano
  • Autor

ale jak odejsc od auta i odpalic go jednoczesnie ? :P dzieki za info , a co sadzisz o emulatorze ?

i jeszcze jedno dziwne chyba troche jak odepne kleme auto odpala i miga kontrloka immo , jade dalej :o

Opublikowano

Odchodzisz i chwile czekasz, a później idziesz do auta i odpalić próbujesz. Ja nie popieram emulatorów czy czegoś tam, bo wole ori rozwiązania. Musisz podpiąć vaga i sprawdzić błędy, bo tak w ciemno to G... Można zrobić.