Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uciążliwy lakier LZ9Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym polecal porzadna polerke i jaka twarda powloke np od 4nano badz cos tanszego od konkurencji jednak to wszystko zalezy od Ciebie ile chcesz wydac

no dobrze, ale powłoki sam nie nałoże?

a żeby to nałożyć też ktoś musi umieć, a takie coś cenią sobie.

porzadna polerke

tzn?

Opublikowano

Panowie, a powiecie mi ile kosztuje takie odratowanie czarnego lakieru z b5 ?
Ile trzeba by naszykować aby pokryć to dobrą powłoką i przywrócić dawniejszą głębie koloru ?

Opublikowano

Porządna korekta i powłoka mniej więcej od 1500 w górę, w dużej mierze zależne od powłoki lub zestawu powłok.

Opublikowano

Czyli póki co mnie na to nie stać :facepalm:

A jak troszkę mniejszym kosztem żeby auto w miarę sie prezentowało na wiosnę ? jakiś wosk który nie ma problemu z kurzem ? bo teraz mam jakieś tanie gówno, niby połysk, jest, rysy zakrywa, no ale magnes dla kurzu i po jednym dniu z kurzem na aucie juz nie idzie doczyścić... ogólnie lipa

Opublikowano

Każde nawoskowane auto będzie przyciągało kurz, to normalne. Elektrostatyki się nie oszuka :)

Za mniejsze pieniądze sprawdzony zestaw cleaner Zymola HDC i na to wosk, któryś z Zymola na początek bardzo dobry entry level Carbon

Opublikowano

Kolego. Mógłbyś mi to napisać krok po kroku jak przygotować auto do takiego zabiegu ?
Jak je umyć, wysyczyć, i ogólnie krok po kroku bo ja zielony jestem w tym temacie. A jak będzie wiedział co robić poklei to nauczę sie tego

Opublikowano

nie uchronicie miekkiego lakieru od mikrozarysowan zadna powloka nie pomoze a wycierania auta w lecie kladac recznik na mokrej karoseri i czekanie az wciagnie wode to obled bo powstana nam slady i trzeba uzyc w przypadku powloki sealanta dedykowanego do niej aby w miare pozbyc sie sladow po rozmazanej wodzie ktora w lecie szybko odparowuje nawet w cieniu takze nie da sie uniknac wycierania auta i powstawania mikrozarysowan drobinka piasku dostanie sie pod fibre nawiana przez wiatr i pozamiatane ,przetestowalem u siebie dwie powloki kwarcowe i daleko odbiegaja wlasciwosciami chroniacymi lakier od tego co mowi producent .......... co do piany to piana o neutralnym ph silnie zabrudzone auto na ktorym lezy np. powloka nie rozpusci nam do konca osadow i potem rekawica tworzy sie mikrozarysowania

Opublikowano

a można cos dodac dodatkowo do położonego wosku żeby to fajnie błyszczało? :decayed:

i tak jak mówi kolega nie ciągnęło kurzu?

Opublikowano

Z jednej strony masz racje, bo uświadamiasz innym, że powłoka to nie wszystko.

Z drugiej strony znam nie jedno auto, które ma 2-3 sezony, nigdy nie widziało powłoki i nie ma nawet holo - jak się chce - to się da.

Opublikowano

to w takim razie co zrobić aby było może nie WOW ale żeby jakoś ten lakier nabrał połysku, koloru i ogólnie się różnił :)

bo wiadomo auto które jest używane na co dzień, niejedną trase ma za sobą, to zawsze będzie miało jakieś nawet i małe odpryski od kamyczków które nawet i powłoka nie przykryje bez malowania i ogólnej korekty lakieru

Opublikowano

użyj politury przed woskiem :)

Opublikowano

Z jednej strony masz racje, bo uświadamiasz innym, że powłoka to nie wszystko.

Z drugiej strony znam nie jedno auto, które ma 2-3 sezony, nigdy nie widziało powłoki i nie ma nawet holo - jak się chce - to się da.

napewno nie w kolorze czarny uni bo mycie musialo by sie odbywac w warunkach sterylnych

Edytowane przez lukas309

Opublikowano

Łukasz (diablo228) jakbyś mógł tak troche jaśniej, bo jestem zielony :)

Edytowane przez przemek11

Opublikowano

Łukasz jakbyś mógł tak troche jaśniej, bo jestem zielony :)

+1 :decayed: tak łopatologicznie :D

Opublikowano

Łukasz jakbyś mógł tak troche jaśniej, bo jestem zielony :)

+1 :decayed: tak łopatologicznie :D

dokładnie :decayed:

Opublikowano

Temat nie jest o Uni i nie ma co o nim rozmawiać, bo to lakier ze wszech miar inny niż wszystkie w gamie Audi.

Opublikowano

Przemek politura np. Black Hole doda głębi lakierowi, na to odpowiedni wosk i masz czarne i błyszczące :)

Opublikowano

A mogliście dla nas napisać co dokładnie kupić na początek, żeby to jakoś wyglądało i nie kosztowało kosmicznych cen

Tak na początek dla amatora. Z objaśnieniem co i jak i w jakiej kolejności

zaczynając od szamponu

Byłbym bardzo wdzięczny

Opublikowano

Ja z shine garage kupiłem, piane, szampon, sealant i środek do zmiękczania wody ktorym sie auto psika po umyciu ładnie wtedy woda znika z auta. Rękawice do mycia i dwa wiadra. Po umyciu i wtarciu sealantu nawet fajny efekt. Nawet fajnie wodę kropli i ścieka. Ostatnio myłem przy plus 10 i nawet wtedy ciężko auto wytrzeć szybko do sucha.

Opublikowano

przemek11

Korekta + dobry wosk który dobrze zabezpieczy lakier typu: zymol, swiss etc. No i wiadomo powtarzać zabieg aby wosk cały czas chronił lakier. Od razu odpadają myjnie automatyczne, bezdotykowe. Najlepiej pre-wash szamponem z neutralnym ph z pianownicy, później 2 wiadra i miękka gąbka z fibry lub rękawica z CarPro. W ten sposób uchronisz lakier przed duża ilością rys. Gdy wycierasz auto nie jeździ ręcznikiem tylko przykładaj :)