Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana kodowania sterowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opisze o co dokładnie mi chodzi ...otóż chciałbym zmienić kodowanie dotyczące migania kierunków przy otwieraniu/zamykaniu auta, domykanie szyb z pilota. Zrobię to tylko VAG'iem ? Dokładałem pompkę ze scyzorykiem, brakuje mi tylko włączania awaryjnych. Audi A4 B5 1996 rok, 1.8 Pb, ADR.

Opublikowano

Jak wcześniej nie miałeś pompki z pilotem, to najprawdopodobniej nie masz podprowadzonych przewodów z pompki do kieruków. Ja też u siebie zmieniałem pompkę na tą z pilotem i dodatkowo obsługuje alarm, ale po zmianie kodowania nie migały kierunki przy zamykaniu/otwieraniu. Musiałem dołożyć przewody i po sprawie. W temacie o montażu pompki z pilotem (soulmaster3m) jest rozpiska pinoutu pompki i są oznaczone piny, które odpowiadają za kierunki. Ja się podpiąłem do kierunków pod siedzeniem tylnym.

Na koniec wystarczy tylko zmienić kodowanie pompki, żeby obsługiwała migacze i wszystko śmiga. Do tego już tylko Vag i kabel potrzebne są. Rozpiska, jak zakodować jest w wyżej wskazanym temacie.

Opublikowano
  • Autor

Myślałem, że starczy sama zmiana kodowania, a tu jednak trzeba pociągnąć przewody :) Dzięki za pomoc :)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BF10

Opublikowano

Jeszcze sprawdź u siebie, czy na odpowiednich pinach przy pompce w kostkach masz przewody. Jak masz, to nie musisz ciągnąć kabli.

Opublikowano
  • Autor

tzn jak czy na odpowiednich pinach ? :) jak to sprawdzić ?

Edytowane przez BF10

Opublikowano

Znajdź rozpiskę pinów pompki centralnego zamka (w temacie soulmaster3m jest) i sprawdź, czy na pinach odpowiadających za kierunki masz przewody. Jak masz, to samo kodowanie wystarczy, bo fabryka zrobiła połączenie, a jak masz puste piny, to trzeba dodać. Ja u siebie dodawałem i wszystko i juz smiga.

Opublikowano
  • Autor

ok :D dzięki za pomoc :D

Edytowane przez BF10

Opublikowano

Tu masz rozpiskę od kolegi soulmaster3m: https://www.flickr.com/photos/40097295@N04/9717143040/

Szukasz Wtyczki A, pin 2 i 3. Jesli będziesz miał u siebie we wtyczkach przy pompce przewody czarno-zielony i czarno-biały, to masz luzik. Jak nie to dokladasz te przewody i będzie chulać.

Opublikowano
  • Autor

super, dzięki za podesłanie :D czas sprawdzić czy mam czy nie :D

sprawdziłem, piny 2 i 3 w kostce A są puste :(

Opublikowano

Czyli trzeba dołożyć dwa przewody. 1h roboty i po sprawie. Kierunki przód i tył są połączone, więc sprawa jest uproszczona. Jeden przewód kierunku możesz od ponpki pociągnąć do wiązki prawej tylnej lampy, a drugi pod kanapę tylną. Ja obydwa ciągnąłem pod tylną kanapę i smiga wszystko.

Opublikowano
  • Autor

okej, jak będę miał chwilę to biorę się za to :D Dzięki za pomoc :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano

a jakie kodowanie pompki by działały kierunki szyby działają z pilota jak dłużej przytrzymam przycisk a kierunki nie mrugają przewody są w kostce

Opublikowano

Zerknij do tematu soulmaster o dorobieniu kompletu kluczy. Tam jest rozpisane kodowanie