Czaki89 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam, mam problem..dostalem prawie nowy kluczyk scyzoryk, postanowiłem przełożyć do niego grot ze starego kluczyka(przy tym rozlaczylem baterie w obu pilotach) i teraz tak...poszedlem do samochodu zrobilem adaptacje kluczykow centralka dziala ale nie mozna zapalic samochodu( zapala i gasnie miga ikona immo) wiec przelozylem grot do starego pilota ale problem ten sam... w miedzy czasie rozlaczylem akumulator myslac ze cos to pomoże. Najgorsze ze za 2 godziny musze jechac do pracy a auto unieruchomione Pomocy..
jacek70 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 A stary kluczyk zakodowałeś spowrotem?
Czaki89 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 A stary kluczyk zakodowałeś spowrotem? Wszedlem w 46 moduł konfortu>10 adaptacje> ch 21> wpisalem wartosc 1> pozniej test> przycisk otwierania 2s> save. i zamykanie otwieranie dziala ale nie zapala.. Więc myślę ze kluczyk jest zakodowany...chociaż chyba do immo trzeba jakos inaczej? Wyczytałem na innym forum żeby zostawić kluczyk z przekręconym zapłonem na 30 minut...schodzę do samochodu patrze,że ikonka imo już nie mruga więc próbuje zapalić auto i na szczęście się udało. Nie wiem co mogło by być przyczyna takiego dziwnego zachowania. Może transponder,bo go nie przekładałem ? I żeby nowy kluczyk zadziałał wystarczy zrobić to samo co z oryginalnym kluczem? Słyszał ktoś w ogóle o tym sposobie "30 minut" ?
Tom A4 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) może przy zmianie grotów zgubiłeś pastylke od immo jak tak to czeka cię kodowanie immo na nowo nic nie zrobisz Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Tom A4
Czaki89 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 Pastylka jest i na razie chyba problem rozwiązany bo silnik zapala i da się autem jeździć. Pokasowałem błędy i jest ok jak na dany moment. Wiesz może jak odzyskać pin do imo żeby dodać nowy kluczyk? Nowy grot to koszt 60 zł i pilot już mam to nie bede ruszal starego oryginalnie dopisanego klucza zeby cos nie napsuć tylko zrobię całkiem nowy jeśli uda się go zapisać w pamięci imo.
szogun0 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 W twoim aucie pin z licznika lub z ECU. I do jednego i do drugiego trzeba mieć trochę lepsze sprzęty niż kabelek za 100PLN.
Rekomendowane odpowiedzi