Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik zapala i gasnie, problem z immo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem..dostalem prawie nowy kluczyk scyzoryk, postanowiłem przełożyć do niego grot ze starego kluczyka(przy tym rozlaczylem baterie w obu pilotach) i teraz tak...poszedlem do samochodu zrobilem adaptacje kluczykow centralka dziala ale nie mozna zapalic samochodu( zapala i gasnie miga ikona immo) wiec przelozylem grot do starego pilota ale problem ten sam... w miedzy czasie rozlaczylem akumulator myslac ze cos to pomoże. Najgorsze ze za 2 godziny musze jechac do pracy a auto unieruchomione :facepalm: Pomocy..

Opublikowano

A stary kluczyk zakodowałeś spowrotem?

Opublikowano
  • Autor

A stary kluczyk zakodowałeś spowrotem?

Wszedlem w 46 moduł konfortu>10 adaptacje> ch 21> wpisalem wartosc 1> pozniej test> przycisk otwierania 2s> save. i zamykanie otwieranie dziala ale nie zapala..

Więc myślę ze kluczyk jest zakodowany...chociaż chyba do immo trzeba jakos inaczej?

Wyczytałem na innym forum żeby zostawić kluczyk z przekręconym zapłonem na 30 minut...schodzę do samochodu patrze,że ikonka imo już nie mruga więc próbuje zapalić auto i na szczęście się udało. Nie wiem co mogło by być przyczyna takiego dziwnego zachowania. Może transponder,bo go nie przekładałem ? I żeby nowy kluczyk zadziałał wystarczy zrobić to samo co z oryginalnym kluczem? Słyszał ktoś w ogóle o tym sposobie "30 minut" ?

Opublikowano

może przy zmianie grotów zgubiłeś pastylke od immo jak tak to czeka cię kodowanie immo na nowo nic nie zrobisz

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

Pastylka jest i na razie chyba problem rozwiązany bo silnik zapala i da się autem jeździć. Pokasowałem błędy i jest ok jak na dany moment. Wiesz może jak odzyskać pin do imo żeby dodać nowy kluczyk? Nowy grot to koszt 60 zł i pilot już mam to nie bede ruszal starego oryginalnie dopisanego klucza zeby cos nie napsuć :facepalm::D tylko zrobię całkiem nowy jeśli uda się go zapisać w pamięci imo.

Opublikowano

W twoim aucie pin z licznika lub z ECU. I do jednego i do drugiego trzeba mieć trochę lepsze sprzęty niż kabelek za 100PLN.