Bybelou Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam serdecznie, Próbuję znaleźć informacje na temat nurtującego mnie pytania, ale niestety nie potrafię dobrze zadać pytania, lub nazwać swojego problemu... Sprawa dotyczy:Audi A4 B5, Rocznik 1996 Silnik ADP 1.6 A mianowicie - jakie mam światla z tyłu i co powinno się świecić przy jakich ustawieniach? Lampy przedliftowe, na 5 żarówek. Mam: - kierunek (reaguje na, wiadomo, włącznik kierunkowskazu) - cofania (reaguje na czujnik ze skrzyni) - przeciwmgielne (reaguje na przycisk na środkowej konsoli) - stop (reaguje na pedał hamulca) - postojowe (reaguje na dźwignię kierunkowskazu, przełącznik świateł w pozycji świateł postojowych, przelacznik świateł w pozycji świateł mijania/drogowych) Dodatkowo (i tu nie mogę znaleźćrozwiązania) - żarówka stop ma 2 włókna 21W/5W. Przy naciśnięciu stop wydaje mi się, że zapala się jedno włókno. Na znanym portalu aukcyjnym żarówka ta opisana jest jako żarówka stop/świateł mijania. Czy mam drugie światło mijania, działające niezależnie od postojówek? Czy w momencie włączenia tych świateł mijania powinny postojowe żarówki się wyłączyć? Jak mam uruchomić to światło? Przejrzałem wszystkie bezpieczniki i nie znalazlem żadnego przepalonego? Czy te dwa włókna mają palić się razem przy wciśniętym pedale hamulca?
Grztom Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 A sprawdzałeś czy w lampie masz drugie zasilanie na tą zarówke ? U mnie też była włożona dwuwłóknowa ale nie ma tam tego drugiego zasilania, może ktos po prostu taką włożył bo miał pod ręką. Nie wiem mogę sie mylić ale tam raczej nie ma postoju to nie cieżarówka ze posiada 2 lub 3 postoje:D
Rekomendowane odpowiedzi