morsik26 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Witam :-) Kiedyś była A4 B5. No i po krótkiej przerwie przyszła kolej na kolejną Audi Tym razem padło na Audi A4 B6 Avant. Audi jest z listopada 2003 roku. Silnik 2.5 TDI 163KM kod BCZ Przebieg: 279000 Na wyposażeniu: Pakiet S-line sport 4xel.szyby el.lusterka 6xpoduszka powietrzna tempomat klimatronik xenony komputer climatronik i jeszcze parę innych rzeczy. Mam w niej parę rzeczy kosmetycznych do poprawy,ale myślę,że jakoś to ogarnę.Mam tylko nadzieję,że silnik będzie chodził,bo wiadomo różne opinie się słyszy na temat tej jednostki,a podobno te są już poprawione. Co do planów to nie mam jakiś sprecyzowanych: -Naprawa tylnej wycieraczki - done -Naprawa podświetlenia tablicy rejestracyjnej led - done -Zmiana oświetlenia wnętrza na led -Wymiana mikrostyku w prawych przednich drzwiach - done - Zmiana felg na srebrne - done -wymiana rozrządu - done -niespodziewana wymiana dwumasu - done Dalsze plany to: -obniżenie auta o jakieś 3cm -polerka lakieru -pranie tapicerki -naprawa podsufitki Oto kilka fotek zaraz po zakupie: A teraz tak wygląda: Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez morsik26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 "Na wyposażeniu jest delikatny pakiet S-Line. " dobry jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN607 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Znaczy się znaczek ☺ Wywal chrom i bedzie pieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 O co Ci chodzi? Po prostu nie wiem jaki bo są różne rodzaje pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akjam Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wrzuć więcej fotek i postaraj się o opis. Nie trzeba pogody ani żadnej sesji tylko kilka fotek zew. + wew. i ewentualne plany. To wszystko! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Takie małe rezanko z wczoraj [emoji6] Miał być połysk, a wyszedł jednak mat. Wiem,że to nie jak oryginalne ale każdy orze jak może [emoji12] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszbielsko Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Siemka ładne wozidlo jak się spisujez twoje 2.5 tdi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Siemka ładne wozidlo jak się spisujez twoje 2.5 tdiA spisuje się dobrze nie ma co narzekać. Jedynie co musiałem wymienić dwumas i sprzęgło,a tak to się kula jakoś. Jest po wymianie rozrządu. No i przyszła pora na małe zmiany. Wrócił oryginalny grill tzn została z niego ściągnięta czarna folia. Tak to teraz wygląda. No i najważniejsze Audi doczekało się nowych felg firmy MAM dalej w rozmiarze 17". Zamieniłem się za te moje czarne. Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez morsik26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C4NC3R Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 To jest chyba pakiet sport, fotele półkubły wszmacie, gałka Sline i kiera 3.ramienna. Czarne felgi za***iście pasowały. Co do komunikatów na liczniku to możliwe że mikrostyk w zamku powiedział papa, aczkolwiek warto zacząć od podgięcia pinów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 To jest chyba pakiet sport, fotele półkubły wszmacie, gałka Sline i kiera 3.ramienna. Czarne felgi za***iście pasowały. Co do komunikatów na liczniku to możliwe że mikrostyk w zamku powiedział papa, aczkolwiek warto zacząć od podgięcia pinów Tak teraz już wiem,że to pakiet sport. Mi osobiście nie podobały się czarne felgi do czarnego auta. W dodatku myślałem,że to oryginały to bym je zostawił,a okazało się że to chińczyk. Mikrostyk już wymieniony i komunikaty już są. Jedynie co jeszcze nie działa to lampki w drzwiach po otwarciu od strony pasażera i nie wiem czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C4NC3R Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jedynie co jeszcze nie działa to lampki w drzwiach po otwarciu od strony pasażera i nie wiem czemu. Może głupie ale zobacz czy żarówki dobre:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jedynie co jeszcze nie działa to lampki w drzwiach po otwarciu od strony pasażera i nie wiem czemu. Może głupie ale zobacz czy żarówki dobre:) Żarówki nowe. Obstawiam na któryś przewód przerwany w łączniku między drzwiami a karoseria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C4NC3R Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jak masz miernik to łatwo posprawdzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 No wiem,ale za chiny nie mogę wyciągnąć tej wtyczki co wchodzi z drzwi do karoserii albo źle coś robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Najpierw sprawdź czy sygnalizuje otwarcie drzwi na FISie,bo jeśli nie to mikrostyk padł w drzwiach.To jest najczęstsza przyczyna braku świecenia lampek w drzwiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Najpierw sprawdź czy sygnalizuje otwarcie drzwi na FISie,bo jeśli nie to mikrostyk padł w drzwiach.To jest najczęstsza przyczyna braku świecenia lampek w drzwiach Mikrostyk wymieniony i na Fisie już pokazuje otwarcie drzwi i pod nogami pasażera też się lampka świeci tylko nie w drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indi Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Cześć kolego , zmiana felg na plus pasują srebrne do czarnego. Jechałem za Tobą w zeszłym tygodniu skręcałem na ścierniach na bojszowy mrugnąłem nawet pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszbielsko Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 mariuszbielsko, dnia 23 Lip 2015 - 14:38, napisał: Siemka ładne wozidlo jak się spisujez twoje 2.5 tdi A spisuje się dobrze nie ma co narzekać. Jedynie co musiałem wymienić dwumas i sprzęgło,a tak to się kula jakoś. Jest po wymianie rozrządu. hej ze tak spytam ile cie kosztowałą wymiana rozrzadu i jakiej firmy założyłeś, mi wczoraj jakimś dziwnym trafem wiazke od wiatraka klimy wciagło do wiska i zmieliło kable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik26 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ja zapłaciłem za rozrząd razem z wymianą 1800zł. Wszystko jest z tej firmy INA prócz paska,bo on jest z Continentala. Cześć kolego , zmiana felg na plus pasują srebrne do czarnego. Jechałem za Tobą w zeszłym tygodniu skręcałem na ścierniach na bojszowy mrugnąłem nawet pzdrKurcze no widzisz nie zauważyłem Cię. Wybierz się na spoty co wtorek do Katowic.Dawno nic nie dodawałem. Dziś dzięki pomocy ucho.77 został założony elektromagnetyczny czujnik parkowania i zobaczymy jak to będzie się sprawować. No i wpadło też inne koło 18" na które się zamieniłem za moje 17". Zdjęcie tylko po ciemku na razie. Jak pogoda dopisze to zrobię inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 No ładny ten wzór masz, widzę że też deal za 17'' udał się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi