Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja maglownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno uszkodzeniu uległa maglownica. Czuć stukania na kierownicy i jej drgania. Ogólnie ciężko się skręca. Mechanik mówi, że maglownica do wymiany. Stąd moje pytanie, czy ktoś z Was kupował regenerowaną maglownicę? Nowe są drogie, a używane nie wiadomo czy nie będą w gorszym stanie niż moja. Interesuje mnie głównie cena regeneracji i jakość takiej usługi. Z góry dzięki za odpowiedź!

Opublikowano

Zależy jak trafisz. Może się zdarzyć , ze pierwsza którą przyślą zacznie ciec zaraz po założeniu a druga może służyć lata. Ogólnie śmiało można w to wchodzić. Cena takiej maglownicy to zazwyczaj od 300 do 500zł + zwracasz kurierowi swoją uszkodzoną. Jeśli nie nadaje się do regeneracji bo jest np zryta na maksa listwa to masz problem bo musisz chyba jeszcze dodatkowo 300zł zapłacić. Ja zapłaciłem 300 , kurier zabrał moją styraną ale firma przymknęła na to oko i przeszło ok. Nazwy firmy nie pamiętam. Wymieniałem to ustrojstwo w czerwcu.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Mesiah jest dokładnie tak jak piszesz. Ile już wyjeździłeś na zregenerowanej? Tutaj http://www.czesciregenerowane.pl/porady/art,18,regeneracja-przekladni-kierowniczej.htmlwyczytałem, że cena to 500-1000zł na Allegro znalazłem najtaniej za 400zł. Gdzie Ty znalazłeś po 300zł? Ja bym używanej nie kupił bo to loteria jest i tylko roboty sobie dołożysz w razie problemów ronaldo16.

Opublikowano

Używka odpada. Nie to ,że 300 to wysłał expresowo i doszła w sobote to jeszcze nie wziął kaucji 300zł bo zaufał na słowo , że moja stara nada sie do regeneracji. Nie znajde Ci gdzie to było. Wszystko w pospiechu załatwiałem i przez tel.

A zrobiłem na niej sam nie wiem jakieś 4-5 tyś. Ogólnie po wymianie wypłukałem układ i zalałem tak jak większość poleca zielony płyn febi. Po wszystkim okazało się , że wspomaganie ginie po rozgrzaniu układu (jakieś 30-40km latem). Zadzwoniłem do kolesia od regeneracji i kazał spuścić to scierwo bo ponoć wykańcza magle (korodują w środku i coś tam jeszcze). Zalecił czerwony ATF mobila , od tamtej pory spokój. Pewnie moja pompa już stara i dostała po tyłku dlatego jest czuła na lepkość płynu ale ogólnie odradzam zielony minerał. Teraz chyba nawet serwis z niego zrezygnował.

Edytowane przez Mesiah

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja też cieknie, ale jeszcze nie mocno więc jeżdżę. Aczkolwiek też nie wiem co robić, bo te c**je od regeneracji nie dają gwarancji na kilometry, a ja robię ich mało, więc jak po ich rocznej gwarancji mi padnie to żaden dla mnie interes...

Jakby gdzieś dali mi gwarancję na 50tys. km to bym wziął regenerowaną... a tak to nie zdecydowałem jeszcze co zrobię, myślałem aby znaleźć używkę z jakiegoś polifta o ile podpasuje.

Opublikowano

Nikt nie da Ci takiej gwarancji na regenerowany magiel z tego wzgledu ze to jest bardzo slaby element tego auta, i bardzo podatny na uszkodzenia.