Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sposób na wycierające sie plastiki i przełączniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma jakis sposób na wycierające sie przełączniki i uchwyty w boczkach ?

Chyba każdy przerabiał to w swoim VAGu. U mnie zdarte są przyciski otwierania szyb, włącznik świateł (kółko wokół przełącznika) i osłony rączek na boczkach. Czy da się kupić zamienniki tego ? Czy np przełącznik świateł występuje tylko i wyłącznie w całości ?

Z tego co patrzyłem to jesli chodzi o przełączniki szyb to można zdjąc same plastikowe klawisze i je wymienić. Tylko czy ASO to sprzedaje osobno? Podobne pytanie o plastiki na boczkach obok rączek do zamykania drzwi. TO prawie na pewno da sie kupić osobno tylko ile to kosztuje w ASO ? Mam tapicerke w idealnym stanie, maly przebieg a te plastiki okropnie szpecą auto w środku.

Opublikowano

na allegro kolego dostaniesz wszystko czego potrzebujesz

Opublikowano

W ASO wymienisz tylko całą część i jak już, to kupuj z B7, bo tam była już poprawiona ta farba.

Swoją drogą, taniej będzie, jeśli chodzi o uchwyty, dobrać farbę i samemu to pomalować, poprzednio ścierając starą.

Opublikowano

Jeden uchwyt to 90 zl za ori, dostaniesz w kazdym kolorze. Sam to przerabialem.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał na allegro są w miarę dobre zamienniki , sam osobiście zmieniałem aoudowę przełącznika świateł koszt około 18 zł i farba nie ściera się jak narazie :grin:

Opublikowano
  • Autor

W ASO wymienisz tylko całą część i jak już, to kupuj z B7, bo tam była już poprawiona ta farba.

Swoją drogą, taniej będzie, jeśli chodzi o uchwyty, dobrać farbę i samemu to pomalować, poprzednio ścierając starą.

A z B7 pasuje wszystko? Tzn w moim przypadku, przyciski szyb, obudowa przelacznika swiatel i nakladki na raczki ?

Opublikowano

Tak. Przełączniki szyb, po lekkiej rzeźbie, pasują nawet z B8 :)

Opublikowano
  • Autor

Tak. Przełączniki szyb, po lekkiej rzeźbie, pasują nawet z B8 :)

Przeszukalem allegro, obudowe przelacznika swiatel mozna bez problemu kupic za grosze, przelaczniki szyb sa tylko w calosci i to jest troche bez sensu bo mam je zupelnie sprawne a wiem ze same nakladki da sie zmienic. Szkoda ze tego ktoś nie robi.

Niestety nie ma zamiennikow rączek drzwi, a oryginal to okolo 100zł za sztukę :/

http://allegro.pl/promo-raczka-drzwi-4xele-audi-a4-b6-b7-8e1867171b-i4952675082.html

Ktos moze korzystal z uslug tych ludzi:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4978319170

Edytowane przez kapcior

Opublikowano

a tą rączkę masz wytartą do białego czy tylko ta guma schodzi ? bo mi kiedyś w rączce w golfie IV schodziła ta pierwsza warstwa to nałożyłem pastę tempo i kartą (np od bankomatu ) zeskrobałem to wszystko a później wypolerowałem ręcznie tez tą pastą i było jak nowe :) koszt około 5 zł pasta :)

Opublikowano

Regeneracja nie da Ci tego samego co ori, bo bedzie to już inny odcień, może się również wycierać i to bardzo szybko (zależy czym to szprejują, bo oni to z puchy robią). Ja korzystałem z usług LanZam i było ok, szybko towar wysłali i towar był ok, także polecam ;] Przełącznik świateł polecałbym Ci kupić ori w bdb stanie, za 100 zł dostaniesz, bo chinol a ori to wielka różnica, całkiem inna praca (gorsza), przełączniki świateł to samo, ori a china to dwa różne światy. W przełącznikach szyb oryginalnych masz dwa stopnie a w chińskich tylko jeden (przynajmniej w moim przypadku tak było).

Edytowane przez Tweak

Opublikowano
  • Autor

Regeneracja nie da Ci tego samego co ori, bo bedzie to już inny odcień, może się również wycierać i to bardzo szybko (zależy czym to szprejują, bo oni to z puchy robią). Ja korzystałem z usług LanZam i było ok, szybko towar wysłali i towar był ok, także polecam ;] Przełącznik świateł polecałbym Ci kupić ori w bdb stanie, za 100 zł dostaniesz, bo chinol a ori to wielka różnica, całkiem inna praca (gorsza), przełączniki świateł to samo, ori a china to dwa różne światy. W przełącznikach szyb oryginalnych masz dwa stopnie a w chińskich tylko jeden (przynajmniej w moim przypadku tak było).

Co do przełącznika świateł to kupie samą obudowe a nie sam przełącznik. A rączek oryginalnych nie kupie bo 200zł za taką pierdołę bo lekkie przegięcie.

Edytowane przez kapcior

Opublikowano

Jak wolisz, niektórzy wymieniali już obudowy to później coś połamali , musieli kropelką sklejać - czyli druciarstwo.