Pikel Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam, Mam nastepujacy problem, kupiłem audi a4 b5 avant, ktore wisi dość nisko. Przeszkadza mi to wiec mysle co mógłbym z tym zrobić. Czy są jakies podwyzszajace springi? Czy wogole to 2.8 quattro powinno wisiec tak nisko? Przycieram nawet o niezbyt wysoki kraweznik. Jakie sprezyny badz amortyzatory moznaby zastosowac aby bylo wyzej, ale tez zeby sie pewnie prowadzilo? Probowal juz ktos cos takiego rozwiazac? Pozdrawiam.
TyBucu Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zależy co tam siedzi u ciebie teraz. Najwyższe zawieszenie to 1BA. Podejrzewam ze u ciebie siedzi 1BE wystukane młotkiem
Pulpit Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 albo masz coś kombinowane z zawieszeniem, pokaż jakąś fotke tego auta, to będzie można powiedizeć czy seria czy obniżone
Pikel Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak wyjde z pracy to wrzuce fotke jak wyglada przeswit. A czy zawieszenie rozni sie pomiedzy silnikami? I czy quattor pasuje do oski i na odwrot?
TyBucu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zawieszenie quattro i oska sa takie same z przodu, rozni sie jedynie tyl. I oczywiscie że różni sie pomiędzy silnikami, inny silnik, inna waga, inna nacisk na oś.
Pikel Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 A ma ktos moze jakas rozpiske wg silnikow, napędów i z numerami czy symbolami? Oto lepsze zdjecia. Od konca zderzaka (tej czarnej dokladki) mam 11 cm. Mierzone zaraz przed kolem w najnizszym miejscu.
Artak Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) do B6 na tył wystepują ori podkładki pod sprężyny o nr 8E0 512 145. Podnoszą d*pę o ok 20 mm a koszują grosze tj. ok.19 zł/szt. Nie wiem czy pasują na pewno do B5 ale jest duża szansa że podejdą. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Artak
TyBucu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak podniesiesz dupe to ryj zanurkuje... wystukane młotkiem
Rekomendowane odpowiedzi