Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!

Od dłuższego czasu zachodzę w głowę co dziwnego dzieje się z moim silnikiem.

Wyje dopiero jak jest rozgrzany i przy skręcaniu.

Niedawno wymieniałem pompę wspomagania więc to raczej nie ona. Samochód był juz w tej sprawie u mechanika i tam majstrował coś przy pasku alternatora ale i to nie pomogło. Zna ktoś rozwiązanie tej zagadki? Był bym bardo wdzięczny!

Pozdrawiam, :)

Opublikowano

a jak krecisz kiera ,to czujesz lekkie opory?

Opublikowano
  • Autor

Generalnie do tej pory nie rzuciło mi się to w oczy także raczej nie. Jutro mogę się temu dokładniej przyjrzeć :)

Opublikowano

Może oleju od wspomagania nie ma ;)

Opublikowano
  • Autor

nie płyn jest, na optymalnym poziomie, równa tafla i nie czuję tez żadnych oporów na kierownicy. :(

Opublikowano

czyli pompa wspomagania odpada.myslalem ze pompa zapowietrzona.

mowisz ze przypiszczy jak skrecasz.pompa stawia jakis opor dla paska. mechanik "cos grzebał" ,wydaje mi sie ze pasek do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

Hymmm dzisiaj jeszcze zaobserwowałem, że piszczenie jest zdecydowanie silniejsze przy skręcie w lewo niż w prawo. I Aby było słychać pisk skręt musi być dosyć wyraźny np: jakieś skrzyżowanie. Może to coś pomoże.... Może uda mi się coś nagrać niebawem :)

Opublikowano

sprobuj odkrecic korek od zbiorniczka plynu wspomagania.pokrec kolami w lewo do konca w prawo do konca,tak kilka razy .moze uklad jest tylko zapowietzony

Opublikowano
  • Autor

Będzie to widać po pęcherzykach powietrza?

Opublikowano

Czy piszczy cały czas gdy trzymasz cały czas np na maxa w lewo ??? Jeśli tak to weź butelke wody i poproś kogoś żeby tak zrobił i polej woda po pasku, daj znać efektom.

Jeszcze jedno masz klime ??

Opublikowano
  • Autor

Tak jest klima. Czy to napewno bezpieczne polać pasek alternatora wodą?

Opublikowano

Piszczy cały czas jak trzymasz ???? Nie pamietam jak jest w 1.6, klima jest na oddzielnym pasku ???

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano
  • Autor

Narazie jestem w pracy nie mam czasu majstrować przy samochodzie :( . Po 16 kończe, także zastosuję się do rad :)

Opublikowano

Narazie powiedz co jest grane, trzeba wykluczyć kompresor klimy, alternator, napinacz jesli to działa trzeba wymienić pasek. Pompe wspomagania omijam bo twierdzisz ze jest ok.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co kojarzę to klima jest na jednym pasku

Opublikowano

Więc bedzie trudniej ja wykluczyć. Musisz przy otworzonej masce nakrecić film tego piszczenia bedzie nam łatwiej.

Opublikowano
  • Autor

Mała poprawka po przekręceniu na maksa kół płyn wspomagania w zbiornicku trochę bombelkuje, jednak pompa nie pracuje jakoś głośniej... :(

Opublikowano

Jeśli pokazuje się powietrze to jest zapowietrzona. Gdy dajesz koła na maxa w jedna lub druga stronę olej nie idzie na wspomaganie tylko na przelew i w taki sposób odpowietrza się pompę. Pokrec tak trochę może się poprawi.