Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Stukanie w prawym kole podczas wciskania sprzęgła przy zmianie biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Panów, cos mi zaczęło pukac w kole po stronie pasażera . wygląda to tak : Ruszam wciskam sprzegło do zmiany z 1 na 2 nastepuje puknięcie , rozpędzam sie dalej , wciskam sprzegło do zmiany z 2 na 3 następuje puknięcie , jade dalej wciskam sprzegło do zmiany z 3 na 4 , nastepuje puknięcie , itp. co to może byc , przegub ????

Opublikowano

ja mam to samo u siebie dziś wymienilem wachacze po prawej stronie+łączniki stabilizatorów i dalej cholerstwo puka tylko przy zmianie biegów teraz pozostał mi tylko amor bo przegub tyka na zakretach jak jest zepsuty a moj nic nie stuka jak skrecam w prawo lub lewo , a odziwo bylem dzis jeszcze na badaniach amorów i gośc powiedzial ze są w normie nie są bardzo zuzyte :wallbash: nie mam juz pomysłow normalnie

Opublikowano

moze byc tez poduszka silnika

Opublikowano

poduszki wymienialem pod silnikiem i pod skrzynia w styczniu wiec raczej to nie to ,jutro jade do magika zobaczymy co powie

Opublikowano

ja mam to samo u siebie dziś wymienilem wahacze po prawej stronie+łączniki stabilizatorów i dalej cholerstwo puka tylko przy zmianie biegów teraz pozostał mi tylko amor bo przegub tyka na zakretach jak jest zepsuty a moj nic nie stuka jak skrecam w prawo lub lewo , a odziwo bylem dzis jeszcze na badaniach amorów i gośc powiedzial ze są w normie nie są bardzo zuzyte :wallbash: nie mam juz pomysłow normalnie

A które wahacze wymieniłeś?... W takim przypadku to raczej górne za to odpowiadają.. miałem podobną sytuacje w Passacie, po wymianie było ok...

Opublikowano

witam Panów, cos mi zaczęło pukac w kole po stronie pasażera . wygląda to tak : Ruszam wciskam sprzegło do zmiany z 1 na 2 nastepuje puknięcie , rozpędzam sie dalej , wciskam sprzegło do zmiany z 2 na 3 następuje puknięcie , jade dalej wciskam sprzegło do zmiany z 3 na 4 , nastepuje puknięcie , itp. co to może byc , przegub ????

Powiem ze jak ja tak miałem tylko ze w innym aucie po wymianie przegubu przeszło .

Opublikowano

górne są dobre wymienialem je przed wakacjami a dół dziś wiec to raczej nie wachacze ,obstawiam amorek ale jutro mam nadzieje ze sie to wyjasni u magika

Opublikowano
  • Autor

górne są dobre wymienialem je przed wakacjami a dół dziś wiec to raczej nie wahacze ,obstawiam amorek ale jutro mam nadzieje ze sie to wyjasni u magika

ok, daj znac , ja u mnie obstawiam przegub bo coś chrobocze przy skręcie

Opublikowano

raven miales racje poduszka pod silnikiem ta co byla wymieniana w styczniu wali i to równo ,przegub nic nie stuka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

przyczyna stukania była prawa poduszka , w życiu bym nie zgadł. szacunek dla was panowie za fachową diagnoze

Opublikowano

przyczyna stukania była prawa poduszka , w życiu bym nie zgadł. szacunek dla was panowie za fachową diagnoze

Wiedziałem :good: Znam juz ten odgłos na pamięć ..wysrala mi sie juz 2 razy poducha :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wiedziałem :good: Znam juz ten odgłos na pamięć ..wysrala mi sie juz 2 razy poducha :decayed:

ja bardziej stawiałem na przegub lub jakiś luźny wachacz...

Opublikowano

ja bardziej stawiałem na przegub lub jakiś luźny wahacz...

Było mnie zabarać na wycieczkę to bym Ci powiedział :decayed: Tosikowi odrazu powiedziałem , że to poducha :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

No fakt , gupi jestem i nie pomysałem

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

panowie, jaki jest koszt takiej poduszki i jaki koszt wymiany?

Opublikowano

witam, tez mialem ten sam probilem stukalo przy zmianie biegow i okazal sie przegub ale ten przy skrzyni z prawej strony

Opublikowano

Witam, ja miałem podobnie - przy zmianie biegu było słychać stuk i przy ostrzejszym hamowaniu też puknięcie, a jak jechałem powyżej 120 to o ostrym hamowaniu nie było mowy, bo prawe koło tak telepało, jakby zaraz miało odpaść - wymiana wahaczy i mooocno zużytych amortyzatorów z przodu i już jest OK.