Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wydech do wymiany co proponujecie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Wydech w moim audi a4 b5 dobiegł końca słychać go parę ulic dalej. Do wymiany cały wydech.

Co proponujecie wstawić wszystko ori ?

Jestem zainteresowany jakaś może mała przeróbka na pewno tłumika a co z wydechem ? Myślałem o wydechu z s4 ale z tego co kojarzę to bez przeróbek nie podejdzie ? Jakie macie propozycje bo zwykle ori no dla emerytów :D ha ha

Opublikowano

Siemanko

Wydech w moim audi a4 b5 dobiegł końca słychać go parę ulic dalej. Do wymiany cały wydech.

Co proponujecie wstawić wszystko ori ?

Jestem zainteresowany jakaś może mała przeróbka na pewno tłumika a co z wydechem ? Myślałem o wydechu z s4 ale z tego co kojarzę to bez przeróbek nie podejdzie ? Jakie macie propozycje bo zwykle ori no dla emerytów :D ha ha

Witam.Ja kolego w swojej a4 b5 afn zmienilem wydech na 2,5 cala i to caly nowy przelotowy,tylko z tylu został jeden tlumik,od silnika mam zamiast katalizatora strumiennice i jest wszystko ok,troche glosniej niz oryginal ale za to cokolwiek nie zrobisz to taki wydech da Ci mozliwosci na przyszlosc jesli chodzi o zwiekszenie mocy, ale wybór jest Twoj i to ty decydujesz co mialby dac Ci nowy wydech ;) a co do s4 to jest calkiem inaczej bo to wydech dedykowany do napedu quattro :)

Opublikowano
  • Autor

Przyjemny odgłos mruczenie :D ale nie tak żeby sąsiadów budziło w środku nocy jak wracam do domu. Żeby było go słychać przy wyższych obrotach. A tak to żeby wydawał z siebie przyjemne mruczenie przy odpalaniu i jeździe na niższych jak i wysokich obrotach.

2.5 cala ze strumiennica ?

Gdzie i za ile mogę dorwać taki wydech i co z przeglądami ?

Opublikowano

Ja kolego taki wydech robilem od podstaw u jednego Pana ktory siedzi tylko w wydechach i tlumikach,3godziny pracy i gotowe,jest troche glosniej ale wszystko w normach takze na przegladzie mi nic nie mowili bo nawet nie zauwazyli zmiany hehe,strumiennice mam zaraz przy kolektorze wydechowym i przez to tez jest wszystko w normach bo bez tego byloby znacznie glosniej,koszt takiego kompletnego tlumika to 400zl na gotowo :) mozesz zalozyc tez wydech od 2.5 tdi tylko zeby nie byl w quattro a i tak mala zmiana Cie bedzie czekac bo 2.5 tdi ma inaczej rozwiazanie przy silniku ale to nic strasznego da sie przerobic.

Opublikowano
  • Autor

Ok a jaki tłumik masz na końcu wydechu ? Myślę żeby też zrobić przelot 2.5'

W zestaw wchodzi wydech przełomowy

Strumiennica i tłumik i tyle ?

Opublikowano

Tłumik mam na koncu od 2.5 tdi,zaplacilem 400zl ale mam caly kompletny wydech nowy tzn od silnika do tylnego tlumika,wszystkie rury nowe,stumiennica i tylny wydech,spawy zabezpieczone przed korozja,to jest dobra cena bo normalnie w sklepie musialbym zaplacic za strumiennice i tylny tłumik 200zl a tu jeszcze rury,uchwyty,gumy i robocizna wchodzi takze nie jest zle ;)

Opublikowano
  • Autor

A masz jakieś dojścia do wydechowy taniej czy po prostu trafiłeś okazję ? Ty masz diesla czy benzyna ?

I jak kupić to wszystko i gdzie osobno rury osobno tłumik osobno strumiennica ? Czy można gdzieś kupić już wszystko gotowe w dobrym stanie. Przelot to tylko sama rura od silnika a do końca i na końcu tylko wydech montowany ? + oczywiście strumiennica

Opublikowano

Niedaleko mnie(25klm)jest gosciu co przerabia tlumiki jak tylko sobie zazyczysz,mam silnik 1.9 tdi 110km i dokladnie mam tylko strumiennice na poczatku przy silniku i wydech koncowy bez srodkowego tlumika takze mam przelot,w Twoich okolicach jest napewno duzo takich firm ktore zajmuja sie tylko tlumikami tak wiec spokojnie mozesz poszukac i popytac co do ceny :) mozesz taki wydech znalezc oczywiscie ale wiesz ze a4 b5 to kilkunastoletnie auta i ciezko bedziesz mial trafic cos dobrego poniewaz wiekszosc to juz zardzewiale uklady wydechowe,popytaj o nowy bo warto zamontowac jesli zamierzasz jezdzic autek jeszcze ktorys rok ;)

Opublikowano

Skad pomysl ze strumienica?

Wywal to i daj zwykra rure..

Opublikowano
  • Autor

Ale nie chce żeby pierdzial i było go słychać na końcu ulicy. Gdzie lekko mocniejszy dźwięk ale bez przesady a jak wsadze sama rurę to chyba będzie dosyć głośny ?

Opublikowano

Ja mam strumiennice i jest ok,w miejsce katalizatora wstawilem poniewaz raz ze glosno by bylo a drugie to przerabialem ten temat i kata musisz czyms zastapic chyba ze chcesz miec auto sportowe to wstaw rure ale to juz zalezy od Ciebie :)

Opublikowano
  • Autor

Bardziej jestem skłonny ku strumiennica :D

Opublikowano

Katalizator po cos jest tak?a wiemy po co :) takze cos w miejsce kata musisz wstawic,w golfie 2 mam pelen przelot ale w srodku nie pogadasz hehe :P no i w dodatku z tylu auta giną w czarnym dymie hehe :grin:

Opublikowano

panowie nie porownujcie diesla do benzyny bo w dieslu 1 tlumik wystarczy i bedzie cicho... w benzynie 1 tlumik to malo zeby bylo kulturalnie...

jak wstawisz przelot jakikolwiek do tego 1.8, na trasie czy przy wiekszych predkosciach zaraz bedziesz wracal do serii jesli lubisz wzgledna cisze w aucie:)

wydech od s4 to tak naprawde normalny wydech o zwiekszonej nieco srednicy, zaden sport czy cos... poza tym nie pasuje do aut napedzanych na jedna osc a przerobka jego mija sie z celem

a jesli naprawde chcesz cos nawet delikatnie zmienic, to srodkowy zostawiasz ori a na koniec dajesz cos bardziej "sportowego" ale nie przelotowego

ja bym pomyslal nad kupnem uzywki (najlepiej 1.9tdi) bo w dieslach tlumiki maja duzo lzejsze zycie, plus ladne koncowki wydechu i tyle:) (ja robie niedlugo tak samo)

Opublikowano
  • Autor

Czyli proponujesz wszystko zostawić w ori a wymienić jedynie końcowy tłumik ?

Jaki najbardziej proponujecie ?