darioo99 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Wymieniam chłodnicę, górny wąż jakoś udało mi się zdjąć, ale dolny ni chuchu nie idzie, a boję się tam coś wkładać i robić dźwignie, żeby nie połamać tego króćca. Macie jakiś sposób na ten dolny wąż? Plastikowy jest to chyba nic nie da nagrzewanie? Sam nie wiem Druga sprawa to wtyczka tego czujnika w chłodnicy, ją się normalnie wyciąga (nie ma tam żadnych zabezpieczeń z tego co widziałem) czy wykręca? Bo też siedzi jak przyspawana :/ Wrzucam foto poglądowe, na którym widać i tą wtyczkę i ten cholerny krócieć. Edytowane 4 Lutego 2015 przez darioo99
Grztom Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 A tą zawleczke na kroćcu zdjąłes? a co do czujnika nie pamietam jak jst zabezpieczona wtyczka ale spróbuj zdjąć delikatnie te gumową osłone ktorą widac na foto, wtedy cos wiecej zobaczysz.
darioo99 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 nie no zdjąłem te druciki z węży, jutro lepiej to oblukam, ale mało miejsca tam jest żeby jakoś dobrze złapać i mocniej szarpnąć
pepi Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zawleczkę na wężu zdejmuję podważając ją wkrętakiem w miejscu gdzie odstaje trochę od węża. Wtyczkę chyba trzeba ścisnąć palcami i schodzi. Nie jestem pewny bo nie pamiętam już.
Rekomendowane odpowiedzi