Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana kierownicy z czteroramiennej na sline.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Chcialbym sie dokladnie przygotowac do podmianki kierownicy z przedliftowej czteroramiennej na trzyramienna sline. Wiem ze trzeba miec redukcje na wieloklin i pokombinowac z kabelkami z poduszki i klaksona. Teraz mam takie pytanie:

1.Co z tasma kierownicy? Trzeba ja jakos przerabiac czy trzeba kupic pod nowa kiere? Chodzi mi o ten "kwadracik" ktory znajduje sie zaraz za kiera i jest on do niej przykrecany. Daje linka na ktorym jest to pokazane. Chodzi mi o ta czesc ktora jest podpisana "audi a4 b5".

http://allegro.pl/audi-a4-b5-tasma-airbag-pod-kierownice-poduszki-i4989081928.html

2.Czy beda pasowac plastiki ktore znajduja sie zaraz za kiera (oslaniajace stacyjke)?

Mam tez takie pytanie niezwiazane z podmianka:

Cy mozna podlaczyc kierownice wielofunkcyjna do nieoryginalnego radia?

Z góry dzieki za pomoc:)

Edytowane przez Wisnia000
Opublikowano

Możesz podłączyć kierownice do nie ori radia ale potrzebujesz do tego modułu, koszt ok 200zł.

Opublikowano

Witam. Chcialbym sie dokladnie przygotowac do podmianki kierownicy z przedliftowej czteroramiennej na trzyramienna sline. Wiem ze trzeba miec redukcje na wieloklin i pokombinowac z kabelkami z poduszki i klaksona. Teraz mam takie pytanie:

1.Co z tasma kierownicy? Trzeba ja jakos przerabiac czy trzeba kupic pod nowa kiere? Chodzi mi o ten "kwadracik" ktory znajduje sie zaraz za kiera i jest on do niej przykrecany. Daje linka na ktorym jest to pokazane. Chodzi mi o ta czesc ktora jest podpisana "audi a4 b5".

http://allegro.pl/audi-a4-b5-tasma-airbag-pod-kierownice-poduszki-i4989081928.html

2.Czy beda pasowac plastiki ktore znajduja sie zaraz za kiera (oslaniajace stacyjke)?

Mam tez takie pytanie niezwiazane z podmianka:

Cy mozna podlaczyc kierownice wielofunkcyjna do nieoryginalnego radia?

Z góry dzieki za pomoc:)

Szukaj lepiej kierownicy pod duzy wieloklin z przedlifta S, pasuje plug and plej, i do tego masz pewnosc ze poducha wypali w razie czego (w polifcie dwa ladunki, przedlift jeden)

1. taśma jest od lifta, w razie kiery lift takiej potrzebujesz

2. tu niech mnie ktos poprawi, ale przy zalozeniu lifta trzeba nowa obudowe

3. Da sie, ale radio musi miec obsluge multifunk i do tego potrzebny ci modul.

Opublikowano

Ok. Radio mam alpine ida x313 wiec bede musial poczytac czy ma ta funkcje. Teraz bedzie ciezko kupic kiere w dobrym stanie i to przedlifta bo duzo ogloszen ma napisane tylko ze to jest kiera sline. A jak mozna poznac te ladunki? Widac to golym okiem? Czym sie roznia?

Opublikowano

Rożnica jest taka ze jest mały wieloklin i duży wieloklin, sa dwa piny do wpięcia poduszki i jest jeden pin w przedlifcie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...