Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opony budżetowe vs opony premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie z tymi dB trzeba uważać bo czasami 1-2 to istotna różnica dla rzeczywistego odsłuchu. Teraz już trochę za późno bo ceny poszybowały w górę, ale zimą warto poszperać i za dobre pieniądze kupić opony używane premium 1-3 letnie z bieżnikiem 6,5mm - 7,5mm. 1/3 - 1/4 ceny nowego kompletu a bieżnik głęboki także polata któryś rok. Robiłem tak kilka razy z letnimi, a raz nawet kupiłem zimówki 1-sezonowe i do tej pory jeszcze się nie naciąłem. Grunt żeby nie kupować opon 10 letnich z 8mm bieżnikiem chyba że do ogrodowej taczki :kox: Z nowych kuzyn, który ma warsztat poleca często klientom opony marki Uniroyal RainExpert. Mam w jednym z aut komplet letnich i polecam - ciche, dobre na deszcz, cena niewygórowana.

Opublikowano

No nie gadaj, że uniroyale są tanie :D ceny mają całkiem niezłe. Ale nadal nikt nie odpowiedział mi na ten temat, który najbardziej mnie interesuje, czyli opon nankanga :naughty:

@gaciu

przeszukałem sporo oponeo i nawet jednej sztuki nie znalazłem choćby z indeksem 68 w rozmiarze 235/45/17 :facepalm:

@ edit

okaaaay :hi:

znalazłem dunlopy :Dhttp://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sport-01-235-45-r17-94-v-mfs#109435205

ale nie wiem czy chce dunlopy kupiłem rok temu nowe i po jednym sezonie bieżnik 5,5/6,5

Opublikowano

Na oponach premium nie musisz się przejmować że jest mokro i nie musisz zwalniać na zakrętach, ewentualnie tylko trochę.

Wiele lat jeździłem na yokohama decibel - oponkach i moje wymagania teraz co do opon są na wysokim poziomie, bo nauczyłem sie że nie musze hamować przed zakrętem tylko pokonuje go z rozpędu. Skręcam kierownice i wszystko odbywa się bez żadnego problemu, żadnych niepokojacych oznak, w połowie zakrętu gaz i heja do przodu.

Jeźdząc do pracy mam kilku "znajomych" - w tym sensie że jedziemy razem w tym samym kierunku zawsze rano do pracy i wyprzedzamy razem wszystkich po drodze i widzę że duzo odpuszczają jak popada deszcz, a wiem na co ich stać w słoneczne dni i widzę różnicę.

Także wydaje mi się że to jest ta różnica - mokra nawierzchnia.

Nie oceniam takich aspektów jak ścieranie się bieżnika bo tu chyba trzeba by prowadzić labolatorium i testować wszystkie opony w tych samych warunkach.

Edytowane przez julo23

Opublikowano

Panowie jezdzi ktos na Goodyear Eagle F1 GS-D3 ? 225-45-17 ?

Jakie maja trzymanie, czy sa glosne?

PS: ten typ opony:

195778d1294343932-fs-goodyear-eagle-f1-g

Miałem te opony w golfie IV i w pastuchu b6. Nie polecam:) na mokrym bardzo śliskie:)