Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Złomowanie auta ?? A może jakiś lepszy sposób ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem. Posiadam auto, którego chciałbym się pozbyć, ale nie całego. Chciałbym sobie zostawić silnik, koła i takie tam pierdoły. Tylko że nie wiem co zrobić z reszta autka... Samochód jest zarejstrowany i ubezpieczony - OC mam opłacone do lipca 2009 i tu pewnie też jakis zwrocik chciałbym uzyskać.

Czy wie ktoś może jak wyglądają procedury z wyrejstrowaniem :?: A może jakiś inny sposób żeby pozbyć się dowodu rejestracyjnego :?: Co radzicie :?:

Opublikowano

Więc tak, silnik, koła i to, co Ci tam potrzebne schowaj w jakieś dobrej dziupli. Resztę badziewia zostaw głęboko w lesie (ale nie takiego w najbliższej okolicy). Potem zadzwoń na policję i powiedz, że Cię napadli i porwali auto. Z powodu nie odnaleziania sprawców sprawę umorzą, a Ty będziesz miał powód do zarejestrowania.

Albo sprzedać na allegro za 1zł. [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 01:38_________________________________________________Albo zostawić na przejeździe kolejowym, może pociąg nie zdąży wyhamować?

Pomysły biorę z innych forów :P

Opublikowano

Więc tak, silnik, koła i to, co Ci tam potrzebne schowaj w jakieś dobrej dziupli. Resztę badziewia zostaw głęboko w lesie (ale nie takiego w najbliższej okolicy). Potem zadzwoń na policję i powiedz, że Cię napadli i porwali auto. Z powodu nie odnaleziania sprawców sprawę umorzą, a Ty będziesz miał powód do zarejestrowania.

Albo sprzedać na allegro za 1zł. [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 01:38_________________________________________________Albo zostawić na przejeździe kolejowym, może pociąg nie zdąży wyhamować?

Nie no kolego nie dawaj takich propozycji bo jak go drapną to nie będzie miał miło.

Z tego co wiem to jak byś chciał wyrejestrować auto to chyba będziesz musiał jeszcze za to płacić lecz najlepiej zapytaj sie w wydziale komunikacji.

Opublikowano
  • Autor

Pomysły :good: ale raczej to ostateczność :wink4:

Z tego co wiem to jak byś chciał wyrejestrować auto to chyba będziesz musiał jeszcze za to płacić lecz najlepiej zapytaj sie w wydziale komunikacji.

Właśnie o to chodzi że się płaci, a szczególnie jak nie ma silnika - a ja nie mam zamiaru robić komuś tego typu prezentów...

Kiedyś wiem że można było umówić sie z kimś na sprzedaż auta, tzn. spisywało się umowę, ja wyrejstrowuje, a ta druga osoba juz nie rejestruje i autko znika. Ale podobno juz są jakieś z tym problemy. Wie ktoś coś :?:

Opublikowano

Sprzedaj na allegro za 1PLN. Opisz aukcje najlepiej jak umiesz i zgodnie z prawdą. Spiszesz umowe i problem z głowy :hi:

Opublikowano

Wycinasz tabliczkę z nr, jedziesz na złom gdzie wydają zaświadczenia o złomowaniu auta, płacisz od 200-500zł ( nie każdy na to idzie) i dostajesz świstek że zezłomowałeś auto, idziesz do wydziału komunikacji i pozbywasz się kłopotu.Tak jest u mnie w okolicy ale to zależy na jakiego gościa trafisz, oni wolą kompletne auta bo jeszcze coś z nich wyciągną.

Jedyna wada to że musisz jeszcze do interesu dopłacić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprzedaj auto na allegro. Ostatnio miałem bliskie spotkanie z drzewem swoim vivaro (przeżycia kosmiczne)

Auto wystawiłem na allegro, dowód rejestracyjny dostał nowy właściciel (może się przydać do innego vivaro bo mój był złamany na pół :) ).

Byłem u ubezpieczyciela z umową k/s i rozwiązałem umowę ubezpieczenia, jeszcze urząd został......ale w sumie w urzędzie to nie wiem co mam załatwić bo auta przecież nie mam już, chyba trzeba przedstawić umowę kupna sprzedaży z tego co pamiętam.

Opublikowano

Proponuję je sprzedać za symboliczną 1 PLN