Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opóźnione spadanie obrotów po naciśnięciu sprzęgła w Audi A4 B6 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też tam myślę ze wina leży w przepływce.

Opublikowano

Nasze przepływomierze odczytuja ilość powietrza i jakość zasysanego powietrza. Myślę że tam jest pies pogrzebany. Spadek wydajności nie wywala błędu. Na dniach przyloze się bardziej do czyszczenia, strzykawka denaturatu powinna pomóc

W tego rodzaju przeplywce zadne czyszczenie nic nie da. Drucik pomiarowy jest zbyr delikatny co najwyzej mozesz go uszkodzic. A gdyby nawet udalo ci sie go wyczyscic to wymagal by kalibracji.

Opublikowano

Gdzieś widziałem sam wkład do wymiany i nie mogę znaleźć...

Opublikowano

a jak auto jest na luzie i dodajesz gazu to też wolno spadają obroty ? czy normalnie ?

Problem jest TYLKO przy zmianie biegów czy na jałowym podobnie ?

Opublikowano

Jest ok

Czyli normalnie spadają obroty

Opublikowano

ja np mam niepodłączony czujnik sprzęgła i objawy są podobne. Jednak na luzie też dość wolno obroty spadają

Opublikowano

Problem jest jak mam rozpędzone auto i wrzucę luz. Wskazówka zatrzymuje się na chwilkę w miejscu i wolno spada, zatrzymuje się i spada +-co 2 tys obrotów

Opublikowano

mam tak samo, tylko że u mnie to czujnik sprzęgła a u Ciebie nie wiadomo ..

Opublikowano

Z wcisnietym sprzęgłem tak samo się dzieje

Wszystko wskazuje na przeplywke, jakby gubila się z obliczaniem powietrza

Wymieniłem filtr powietrza i wymontowalem wkład w przeplywce. Wypsikalem całą puszkę środka do czyszczenia w odstępach 10 minutowych, na gniazdo wtyczki też i wszystko jest ok, obroty spadają płynnie.

Poprawa nie trwała długo, znowu jest jak było. Może się nie rozgrzał dobrze...

Wogole z obrotów długo schodzi porównując inne auta

Opublikowano

Ja miałem takie objawy i winny był zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej. Po wymianie lux a koszt - para dych.

Witaj.Jak wygląda ten zaworek i gdzie on sie znajduje?

Opublikowano

tylko ze kolega Jacek ma 1.8T a nie 2.0. Inna konstrukcja odmy i w ALT ten zaworek nie wystepuje

Opublikowano

Zauważyłem że zmieniając bieg obroty podnoszą się minimalnie i spadają falowo co 2 tys km, choć nie zawsze. Kusi mnie żeby wytargac przepustnice i wyczyścić porządnie

Opublikowano

Czyszczenie przepustnicy nic nie daje przerabiałem to u siebie

Opublikowano

Mam ten sam problem na zimnym silniku wszystko jest ok po rozgrzaniu głupieje. Jeżeli chodzi o termostat to na pewno nie to wymieniałem bo mi padł i nadal to samo, układ jest szczelny myślę o wymianie odmy może tam być pies pogrzebany.

Opublikowano

Wszystkie części odmy ulegajace zużyciu wymieniłem rok temu. Brak poprawy. Od tygodnia odma po modzie. Wolne schodzenie z obrotów zaskoczyło mnie zaraz po kupnie 2 lata temu

Opublikowano

no ja też już z tym się borykam od roku czyli odma chyba też odpada a ten czwórnik wymieniałeś ??

Opublikowano

Gruszke, czwórnik z oringiem i wygiety wezyk

Opublikowano

To ciekawe czym to może być spowodowane widzę że wiele osób ma ten problem i wszystkim na zimnym schodzi ok a na ciepłym już nie.

Opublikowano

Przepustnica jest ogrzewana płynem z układu chłodzenia. Wyjmował ktoś i próbował czyścić?

Opublikowano

Przepustnice również wyjmowałem wyczyszczona na błysk nie powiem bo było trochę nagaru po zabiegu oczywiście adaptacja i nie widzę żadnych zmian :(