Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Nasze przepływomierze odczytuja ilość powietrza i jakość zasysanego powietrza. Myślę że tam jest pies pogrzebany. Spadek wydajności nie wywala błędu. Na dniach przyloze się bardziej do czyszczenia, strzykawka denaturatu powinna pomóc W tego rodzaju przeplywce zadne czyszczenie nic nie da. Drucik pomiarowy jest zbyr delikatny co najwyzej mozesz go uszkodzic. A gdyby nawet udalo ci sie go wyczyscic to wymagal by kalibracji.
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l a jak auto jest na luzie i dodajesz gazu to też wolno spadają obroty ? czy normalnie ? Problem jest TYLKO przy zmianie biegów czy na jałowym podobnie ?
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l ja np mam niepodłączony czujnik sprzęgła i objawy są podobne. Jednak na luzie też dość wolno obroty spadają
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Problem jest jak mam rozpędzone auto i wrzucę luz. Wskazówka zatrzymuje się na chwilkę w miejscu i wolno spada, zatrzymuje się i spada +-co 2 tys obrotów
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l mam tak samo, tylko że u mnie to czujnik sprzęgła a u Ciebie nie wiadomo ..
Opublikowano 17 Kwietnia 201511 l Z wcisnietym sprzęgłem tak samo się dzieje Wszystko wskazuje na przeplywke, jakby gubila się z obliczaniem powietrza Wymieniłem filtr powietrza i wymontowalem wkład w przeplywce. Wypsikalem całą puszkę środka do czyszczenia w odstępach 10 minutowych, na gniazdo wtyczki też i wszystko jest ok, obroty spadają płynnie. Poprawa nie trwała długo, znowu jest jak było. Może się nie rozgrzał dobrze... Wogole z obrotów długo schodzi porównując inne auta
Opublikowano 20 Kwietnia 201511 l Ja miałem takie objawy i winny był zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej. Po wymianie lux a koszt - para dych. Witaj.Jak wygląda ten zaworek i gdzie on sie znajduje?
Opublikowano 20 Kwietnia 201511 l tylko ze kolega Jacek ma 1.8T a nie 2.0. Inna konstrukcja odmy i w ALT ten zaworek nie wystepuje
Opublikowano 20 Kwietnia 201511 l Zauważyłem że zmieniając bieg obroty podnoszą się minimalnie i spadają falowo co 2 tys km, choć nie zawsze. Kusi mnie żeby wytargac przepustnice i wyczyścić porządnie
Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l Mam ten sam problem na zimnym silniku wszystko jest ok po rozgrzaniu głupieje. Jeżeli chodzi o termostat to na pewno nie to wymieniałem bo mi padł i nadal to samo, układ jest szczelny myślę o wymianie odmy może tam być pies pogrzebany.
Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l Wszystkie części odmy ulegajace zużyciu wymieniłem rok temu. Brak poprawy. Od tygodnia odma po modzie. Wolne schodzenie z obrotów zaskoczyło mnie zaraz po kupnie 2 lata temu
Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l no ja też już z tym się borykam od roku czyli odma chyba też odpada a ten czwórnik wymieniałeś ??
Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l To ciekawe czym to może być spowodowane widzę że wiele osób ma ten problem i wszystkim na zimnym schodzi ok a na ciepłym już nie.
Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l Przepustnica jest ogrzewana płynem z układu chłodzenia. Wyjmował ktoś i próbował czyścić?
Opublikowano 22 Kwietnia 201511 l Przepustnice również wyjmowałem wyczyszczona na błysk nie powiem bo było trochę nagaru po zabiegu oczywiście adaptacja i nie widzę żadnych zmian