Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne reakcje po podłączeniu nowego radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Problem polega na tym iż, posiadam B5 96' oraz jest zamontowane radio jakieś VDO. Chciałem zmienić radio na Pioneer no i udało się ale z dziwnymi efektami. Na początku w ogóle nie było zasilania, potem odszukałem plus i minus oraz żółty, ale żółty nie chodził bo był odcięty w fabrycznej wiązce od czerwonego no ale postanowiłem je połączyć tak jak kiedyś to było bo były widoczne znaki że były połączone. No i stało się działa gra jak lalka, ale po zapłonie podświetlenie od climatronik zaczął się ściemniać i dziwnie reagować po zapalaniu auta było ok ale postanowiłem odłączyć radio i sprawdzić jak było na starym a na starym było OK no to podłączyłem jeszcze raz nowe i jebł bezpiecznik od podświetlenia zegarów. Oraz dziwnie chodził nawiew tak pierdział cicho jak był panel założony po zdjęciu było OK. Zmieniłem radio na stare VDO oraz odciąłem czarny od czerwonego. Dziś pomyślałem że w kostce od radia połączę żółty i czerwony wtedy fabryczna wiązka będzie latać jak na radiu VDO ale dalej jest to samo na radiu Pioneer co przed łączeniem czerwonego i żółtego w kostce od radia..
POMOCY.. ręce odpadają. Czy to radio robi zwarcie ?albo przepięcie ze przygasa podświetlenie od climatronika na zapłonie ? i ten nawiew tak delikatnie pierdzi ?