adaxdk Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Witam, mam bardzo mało czasu na diagnozę i podjęcia działania do mechanika mogę jechać tyko w razie ostateczności. Sprawa wygląda tak, że jestem daleko od domu i zaczęły się problemy z autem. Silnik duży, 3.0 dCi. opis: po przejechaniu 10-15 km temp. silnika widoczna na panelu - w normie czyli połowa. natomiast samochód traci moc, po otworzeniu maski z pod zbiornika z płynem chłodniczym tryska płyn, który leje się na klemę akumulatora. Płyn tryska z pomiędzy gumowego przewodu a króćcem zbiorniczka wyrównawczego. Tak jakby opaska, która tam jest nie dociskała albo nie dawał rady w utrzymaniu ciśnienia, które jest w środku. http://zapodaj.net/e4820f5bcb31f.jpg.html <----- zdjęcie, o co mi chodzi zdjęcie nie jest oryginale z mojego samochodu, ponieważ aparat jest daleko w torbie. Proszę panowie o pomoc co robić ?? co jest przyczyną ? Pozdrawiam Artur halo, aktualnie sprawa wyglada tak, że docisnołem ten wężyk. ale dalej ie grzeje i troche ucieka tego płynu. Traci moc jak sie rozgrzeje. pomocy Edytowane 20 Lutego 2015 przez adaxdk
Rekomendowane odpowiedzi