marcin9962 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam, jest coś takiego jak wiązka kabli od przednich do tylnych świateł ? gdzie mam szukać takiej wiązki w progach czy jest to gdzieś indziej ? do czego zmierzam, planuje założyć moduł coming / leaving home i właśnie szukam gdzie mógł bym się podpiąć bo według mnie musi być coś takiego że jednym kablem od modułu sterującego do świateł przednich i tylnych musi to iść... proszę o jakieś podpowiedzi
prezesik18 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Możesz się podłączyć w skrzynce bezpieczników, pod bezpieczniki od poszczególnych świateł które Cię interesują.
marcin9962 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 mhm bardziej by mi pasowała wiązka kabli od przednich do tylnych świateł...
prezesik18 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Czyli najprędzej i najlepiej przy przełączniku zespolonym. W audi tak to jest rozwiązane: z akumulatora + idzie do stacyjki, po włączeniu stacyjki podawany na przełącznik zespolony, z przełącznika zespolonego idzie do skrzynki bezpieczników - i w skrzynce bezpieczników te przewody się "rozmnażają" i bezpieczniki są osobne na prawą i lewą odpowiadających im świateł i dopiero te przewody idą do żarówek. Wrzuć schemat modułu to podpowiem Ci gdzie co przy przełączniku trzeba.
marcin9962 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 przepraszam że tak długo, oto schemat modułu który jest na stronce tutaj jest ten przedmiot na stronce http://bartsoft.pl/produkty/show/25/MODUL-DOSWIETLANIA-DROGI-DO-DOMU-Coming/Leaving-Home.html#
Rekomendowane odpowiedzi