michajas Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Witam klubowiczów! Jestem (jeszcze) posiadaczem A4 B8 2.0TFSI 211 Quattro S-Tronic 2009 (uf długi opis;) ). Przyszedł czas kiedy to muszę się z nią rozstać, niestety wystawiłem ogłoszenie do sieci w połowie stycznia, wszystko super, normalne ślady użytkowania itp. Niestety do dnia dzisiejszego z jakiegoś powodu, skrzynia biegów zaczęła niedomagać Diagnoza wykazała, błąd/uszkodzenie wybieraka biegów. Wycena naprawy to ok. 4-5tys. zł. Ponieważ, nie bardzo mam czas ganiać teraz po mechanikach, stwierdziłem, że wystawię samochód na sprzedaż z opisem usterki i obniżoną ceną. Potrzebuję porady, czy mam szansę go sprzedać z taką usterką i czy cena jest realna (tak wynika z moich oględzin rynku internetowego). Dołączę link do oferty jak tylko się opublikuje w sieci. Samochód jest wart mniej więcej 55tys, natomiast ja wystawiam go za 47tys. Poza skrzynią wszystko jest ok. Czy taka oferta ma "ręce i nogi"? Pozdrawiam! EDIT: Oto link do oferty: http://otomoto.pl/audi-a4-s-tronic-quattro-polska-C35711429.html Edytowane 24 Lutego 2015 przez michajas
Deko Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Patrząc z perspektywy kupującego wolałbym kupić auto sprawne z potwierdzona książką serwisową. Moim zdanie większość osób woli kupić auto, z którego kupujący będzie mógł cieszyć się z miejsca, bez problemu szukania mechanika itd Osobiście radze naprawić i sprzedać za normalną cenę. Zapewne ułatwi to kupującemu oględziny auta i pierwsze wrażenie z jazdy autem. Sprawne auto może mieć również wpływ na czas sprzedaży auta.
michajas Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedź. Nie jest też tak, że auto jest całkowicie niesprawne, normalnie jeździ tylko czasem występuje usterka jaką opisałem. Więc potencjalny kupujący może spokojnie odbyć jazdę próbną i poznać samochód. Ale fakt, ja osobiście też wolałbym kupić auto które jest od razu sprawne. Ale może, znajdą się osoby, dla których będzie to atrakcyjny układ (mam nadzieję!).
soolek Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Auto, w którym stwierdzona jest wada skrzyni kupi tylko handlarz. Skrzynia biegów, szczególnie automatyczna to dla zwykłego Kowalskiego ciemna magia i nikt się z tym bujać chciał nie będzie. Zresztą, 99% ludzi chcę kupic auto totalnie bez wkładu własnego (tak się przynajmniej łudzą). Liczą, że nawet oleju nie trzeba będzie wymienić, bo przecież Hans to zrobił 3tkm temu - tak wynika z książki. Zrób tą skrzynię i dopiero sprzedawaj albo obniż cenę jeszcze bardziej, aż zainteresuje się tym jakiś handlarz. Albo poszukaj jakiegoś handlarza u siebie na miejscu.
Czaszy Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 wystaw poczekaj tydzien dwa jak nie bedzie odzewu jeszcze taniej i tak w kółko do momemtu kiedy bedziesz wolal naprawic niz sprzedac tak tanio
michajas Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 @hugo: auto jest po akcji serwisowej stage 2 (już go kupiłem po tym zabiegu) i średnio wychodziło mi jakieś 0.3L/1000 więc całkiem przyzwoicie. @czaszy, @soolek: jak na razie nie jest źle, 3 dni od wystawienia miałem już 2 telefony od zainteresowanych osób (nie handlarzy) więc jest światełko w tunelu Ale tak zrobię, poczekam 2 tygodnie jak ogłoszenie będzie aktywne i zobaczę jaki będzie ruch. Jak będzie kiszka, to będę dalej kombinował. Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
Rekomendowane odpowiedzi