Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dzienny licznik kilometrów - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

MOJ PROBLEM WYGLĄDA NASTĘPUJĄCO :

LICZNIK ( ten tzw. dzienny pod głównym licznikiem ) W MOIM AUDI A4 POKAZUJE TAKĄ WARTOŚC : 00000 .

Przy czym pierwsze zero mruga podczas jazdy i wogole nie lecą kilometry.

Myślicie ,że można to jakoś zrobić bez wymiany na nowy licznik lub wizyty w serwisie ?

* nie pisz proszę wielkimi literami - lukaszr

Opublikowano

po 1 to nie krzycz - to kulturalne forum

po 2, czy tak masz od kiedy kupiłeś samochód?

Opublikowano

Podpinam się pod temat - mam następujący problem: oastatnio kasowałem inskepekcje (poszło OK), a nastepnego poranka odpaliłem webasto na około 30 min (jest po przeglądzie w Łomiankach). Dzisiaj patrzę na licznik dzienny - nie przeskakują kilimetry - zatrzymał się na wartości 1680 i nie można go zresetować (wyzerować). Licznik główny poprawnie działa.

Ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić?

problem rozwiązany - wyjęcie bezpiecznika na godzinę załatwiło problem, jest OK.

Opublikowano
  • Autor

nie za bardzo to pomogło .

Powiedzcie mi Jaki powinienem mieć licznik w moim audi bo cos mi sie wydaje ze ten ktory mam jest nie z tego auta .

Jak widać po lewej stronie mam AUDI A4 2,5 TDI 150 KM 1999 rocznik (6 miesiac chyba ) Pierwsza rejestracja 06/2000 . Licznik jaki mam wyglada tak jak ten poniżej

458402687

Różne juz widzałem opcje ale czy nie powinienem mieć tego 1/2 FIS ??

Opublikowano

Ja równierz mam taki u siebie i taki był od nowości.

Kumpel ma A4 z 2000r. i ma ten z 1/2 fis

Opublikowano
  • Autor

Tylko wiesz co ten licznik moim zdaniem napewno był wymieniony bo jest zamontowany nie na śróbach tylko do okoła na sylikonie objechane jest jeszcze tak chamsko u góry ten sylikon troche wychodzi.

Poza tym ten wyświetlacz na ktorym wskazywana jest temperatura jest przesuniety jakoś dziwnie na dół i nie widać normaqlnie wskazania tylko jest "ucięte"

Opublikowano

crkce1986 zrób fotke swojego licznika i wklej na forum , zobaczymy co to masz dokładnie.....

zastanawia mnie to jak mozesz miec wskaźnik temperatury przesunięty :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
licznik.jpg
Opublikowano

Faktycznie ten licznik jakis taki jak by się rozleciał i ktos go na szybko poskładał.Coś tam było przy nim robione na pewno.Zawsze możesz sobie zmienić na licznik z pełnym fis-em.

Opublikowano

A zegarek nie zatrzymuje się po wyłaczeniu kluczyka?

Podłaczyłeś VAGa? Czy pokazuje jakieś błedy itp?

Opublikowano

Ktoś chyba grzebał przy tym liczniku i pewnie go źle złożył.

0000 i jedno 0 migające - ustawiasz sobie przebieg to następnego przeglądu (wciska się jakąś kombinację pokręteł od zegarka, licznika i stacyjki - robiłem to pare razy, ale tej kombinacji nie odkryłem).

Powinno znikać po wyłączeniu zapłonu.

Jeżeli po włączeniu się zawsze pojawia, to może jest coś źlę połączone w liczniku i po włączeniu zapłony automatycznie się ta funkcja wywołuje.

Rozbież ten licznik raz jeszcze i złóż go dokładnie.

Jak sam nie umiesz, to złap może jakiegoś gościa od cofania liczników :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za rady chyba tak bede musiał zrobić ze to rozbiore a jak nie to kupie nowy licznik i tyle.

Powiedzcie mi czy jeśeli kupiłbym nowy licznik z pełnym Fisem to normalnie go podłanczam bez problemów czy wymaga to jakiegoś przerabiania kostak czy czegoś takiego ?

Przy tym liczniku było napewno coś majstrowane mowie wam on jest nawet nie osadzony na tych dwuch śrubach tylko na sylikonie do okoła objechane jest no masakra.

Opublikowano
  • Autor

w serwisie podając numer nadwodzia czy cos tam powiedzieli mi ze powinienem mieć 1/2 fis w moim aucie . mało tego ze nie to radio jakie mam tylko to zwykłe audi concert .

?

Opublikowano

Co do radia to handlarze często wymontowują radyjko jak jest ze zmieniarką na przykład i wkładają zwykłego chorus-a.

Co do licznika to może było coś skopane w tym oryginalnym to poskładali byle jaki na szybko żeby tylko był i tyle.

Poszukaj dobrego elektryka i zakładaj pełny fis :good:

Opublikowano
  • Autor

no tak wałsnie zrobie ze pełny fis założe .

tylko nei chce popelnić błedu i kupić jakiegoś złego licznikia

moglibyście mi podsunąć jakiś z allegro moze ?

sory ze tak zawracam głowe ale chciałbym juz miec to autko zrobione jak nalezy[br]Dopisany: 01 Listopad 2008, 10:12_________________________________________________?nic mi nei doradzicie ? :-)

Opublikowano

Wysłałem Ci link to poczytaj troche i pisz na PW do kolegów którzy przerabiali temat to Ci na pewno podpowiedzą i podeślą jakieś materiały.

Nikt za Ciebie szukał przecież nie będzie a na forum jest wszytsko co Ci potrzeba :good: