Mateosa4 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam wszystkich. Nie potrafię znaleść konkretnych informacji przymierzam się do zmiany silnika jak w temacie lecz nie potrafię znaleść konkretnej listy części do przekladki z 2.5 na 1.9 afn silnik będzie rownież z a4 z tego rocznika według mnie lista narazie taka Silnik (skrzynia zostaje Manual 6 biegów) Poduszki silnika Chłodnica wody z wezami Wiazka silnika Komputer z kluczykiem Licznik Co jeszcze dokładnie?jezeli ktoś ten zabieg przeprowadzał będę wdzięczny. P.s moge oddać stary motor za przekladke ciagle w aucie;) Pozdrawiam
pauel Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 licznika nie trzeba wymieniać, do tego potrzebne jeszcze filtr powietrza z przepływką i oczywiście kompletny silnik z osprzętem
primaballerina Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 też zabieram sie za przekładkę z 2.5 tdi 6b akn na 1.9 afn. kompletny silnik z osprzętem wiązka z kompem kawałek wydechu kompletny dolot od puszki z filtrem poprzez icek do samego turba poduszki silnika mozesz zostawic z 2.5 tdi. sprzegło 220mm o ile sie nie myle z 5 biegów - dwumasa z 2.5 tdi nie pasuje bo na 8 śrub montowana do wału a w 1.9 na 6 jak ogarnę moje- najpierw kompletuje graty to podzielę sie większa ilością informacji.
Mauros88 Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Jak wam sie uda prosze o jakis tutorial bo u kolegi przymierzamy sie tak samo do wymiany ppadnietego 2.5 na 1.9 afn. Wiazki elektryczne pasuja P&P? Oba roczniki to 1998r. A co z klima? pasuja stare weze czy trzeba z 1.9 szukac? Pozdrawiam
trepek Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Wiązke silnika trzeba zmienić. Węże nie pasują od klimy.
mantix Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Byłem kiedyś na oględzinach takiego autka po przekładce na 1.9 z zamiarem kupna. Przekładka była robiona w jakimś warsztacie, pamiętam, że była jakaś straszna rzeźba z wężami od wspomagania.Gość zapłacił 4500+ jego motor w rozliczeniu.Oczywiście afna dostał w tej cenie z osprzętem. Niestety nie kupiłem, gość mi wmawiał, że silnik z programem na 130PS, machał starymi kościami z kompa, a auto jeździło jak zamulony 1z na boschu , a szkoda bo skrzynia szóstka, autko zadbane...
trepek Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Mialem 1Z z mocą 133KM i skrzynię 6g, rwało do przodu jak szalone
Maras Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 nie wiem jak w A4 ale w A6 musialem zmieniac pas przedni kompletny z chlodnicami ,wiazke silnika ale to tez trzeba patrzec zeby kostki pasowaly
mantix Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Mialem 1Z z mocą 133KM i skrzynię 6g, rwało do przodu jak szalone Ja oczywiście wierzę, tyle że tamto audi nie chciało jechać , dlatego odpuściłem
qw erqwr Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 panowie w jakiej kwocie można się zmieścić przy takiej przekładce? AFB-AFN włącznie z podpięciem skrzynki 6
Rekomendowane odpowiedzi