Skocz do zawartości
IGNOROWANY

przepalone światła mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio przepliły mi się żarówki mijania ( prawa od strony kierowcy ) postanowiłem wymienić od razu komplecik, było bawienia trochę żeby dojść do tej prawej lampy, ale jakoś się wkońcu udało - wymieniłem żarówkę i po 30 min jazdy po tej samej stronie żarówka się nie przepaliła tylko wybuchła :mellow:

Co może być tego przyczyną? aaaa i dodam jeszcze, że były przy oby kloszach jakieś czincze które byly odłączone - postanowiłem je podłączyć bo wyglądały jak by się same odczepiły.
pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedź :( audica przedlift..

Opublikowano

Żarówka wybucha jak ma za wysokie napięcie, jest możliwość że ktoś wcześniej montował ksenony z allegro i została przetwornica gdzieś schowana w lampie lub pod lampą. Gdy podłączyłeś te niby czincze być może napięcie na żarówkę halogenową leci przez przetwornicę która pracuje na 90V ale ze względu że ma tylko 35 Wat napięcie spadło na tyle że żarówka halogenowa wytrzymała te 30 min. pracy. Bo normalnie nie ma czinczy w lampie chyba że jest tam tuba basowa:)

Opublikowano

czyli odłączyć ją? aktualnie mam to podlaczone i jakoś działa..

Opublikowano

Dobrze było by pokazać komuś kumatemu żeby stwierdził o co tam chodzi i co tam jest za wynalazek wsadzony:)

Opublikowano

Regulacja światełek. Wszystko już śmiga, dzięki ;)