Bastek Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Witam klubowiczów Mam problem z wskaźnikiem paliwa tzn po zatankowaniu do pełna wychyla sie ponad pełną skale a gdy zapala się rezerwa to on pokazuje że paliwa jest trochę poniżej połowy. Czy wie ktoś czym to może być spowodowane oraz jak to usunąć?
KrzyHo Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Ja mam to samo, o około 1/4 zawyża. Chyba czeka nas wyczyszczenie pływaka w baku i potencjometru na nim. Próbowałem bawić się VAG-iem i ustawić ale nic to nie dało. Ma ktoś jakieś pomysły??
Dom3l Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 sprawdźcie ten mały beczułkowaty filterek, który jest zamocowany na filtrze powietrza, ja miałem podobne objawy a na dodatek syczało z wlewu. Po wymienieniu problemy ustąpiły. piszcie [email protected] podeśle fotki tegoż ów "filterka" jak ja to nazywam
jazz_27 Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Ja obstawiam przesunięte wskazówki na wałeczkach, można sprawdzić VAG-iem.
Bastek Opublikowano 14 Października 2008 Autor Opublikowano 14 Października 2008 A możesz bliżej określić jak?
jazz_27 Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 wejść w VAG-u w instruments puścić test i chyba przy drugim wskazówki powinny się ustawić pionowo czyli na godz. 12 jak są dalej albo bliżej to znaczy że są przesunięte. Na upartego można je ściągnąć i ustawić podczas takiego testu tak jak powinny być. Robiłem tak ze 3 razy ale po pewnym czasie przesuwają się o tą 1/4 dalej niż powinny (u mnie jeszcze od temp. silnika). Do tej pory nie wiem jak to opanować
Rekomendowane odpowiedzi