rafzuczek Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam, zauważyłem wczoraj że podczas jazdy niekiedy, gdy chce dodać gazu - auto nie reaguje . Następnie odpuszczam całkowicie gaz wciskam raz jeszcze i wszystko gra. Może ktoś mi podpowie co to może być??? Dodam że podczas pół godzinnej jazdy zdarzyło mi się to chyba z 3 razy.
kapa123451 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 a ESP ci sie włącza?? moze czujnik pedalu jest juz na wykonczeniu
rafzuczek Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 a ESP ci sie włącza?? moze czujnik pedalu jest juz na wykonczeniu Niekiedy tak i po wyłaczeniu silnika znika i jest ok. Będę wymieniał w poniedziałek czujnik stopu (hamulca)- chyba tak on się nazywa. To odrazu powiem chyba że zerkneli. Nie wiedziałem że jest i czujnik pedału gazu.
bin85 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Niema czujnika gazu, to się nazywa potencjometr gazu i gdyby był uszkodzony to powinni być jakieś błędy i kontrolka EPC, możliwe też że po wymianie czujnika hamulca zniknie tez problem z gazem
jacek70 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 A oprócz tego to jakieś błędy są? Nie zawadzi sprawdzić.
rafzuczek Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Opublikowano 6 Marca 2015 Powiem tak wymieniłem, olej , filtry , czujnik stop ( hamulca) i od ostatniego posta ani śladu problemów z dodawaniem gazu. Auto było podłączone pod kompa i nic nie pokazało. Tak wiec nie wiem co to było. Ciężko wyrokować. Narazie jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi