Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Blaupunkt TOKYO 110 - problem z odtwarzaniem muzyki z SD/USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem jakiś czas temu takie radio zachęcony odczytem kart SD - wystający pendrive zawsze mnie wk...... Teraz za to wk.... mnie coś innego - jeszcze bardziej :facepalm: Problem polega na tym, że w trakcie odtwarzania muzyki z USB lub SD (wykluczam problem z nośnikiem, bo sprawdzałem kilka pendrive'ów i kilka kart SD) pojawia się zniekształcenie dźwięku jak przy porysowanej płycie. Ciężko to wytłumaczyć dlatego nagrałem ten efekt na jakimś pierwszym lepszym kawałku: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3168213/Dokumenty/nagranie.m4aJak słucham muzyki z telefonu przez AUX to nie ma tego problemu, co więcej - jakość dźwięku jest odczuwalnie lepsza. W pierwszej kolejności wysłałem radio na gwarancji do serwisu - coś tam wymienili i odesłali. Niestety problem nadal występuje... Wysłałem radio jeszcze raz i tym razem już nie stwierdzili usterki, więc jestem w d*pie. Wiadomo, że to tanie radio (w planach i tak mam ori radio na CD, Blaupunkt jest przejściowy) i nie można od niego oczekiwać nie wiadomo czego, ale chyba odtwarzanie muzyki bez zacinania to nie jest jakiś niecodzienny wymóg :facepalm: Dodam, że sprawdzałem te pliki później na komputerze i w telefonie i tam się nie zacinają. Zresztą radio też nie zawsze się tak zwiesza - na tym samym pliku potrafi zaciąć się w 10 sekundzie, przy następnym odtworzeniu dopiero po minucie, a przy trzecim nie zacina wcale - loteria. Spotkaliście się z czymś takim?

temat zamknięty

wysłałem na naprawę po raz trzeci i tym razem już wymienią na nowe

Odkopuję temat

Żeby było śmieszniej... radio zostało wymienione na nowe, a usterka występowała nadal :decayed: Podczas słuchania muzyki średnio 2x na jeden utwór występowało zniekształcenie/szarpnięcie/wyciszenie/echo. Jakieś dwa razy dodatkowo radio zupełnie się zacięło i nie pomagał nawet reset - nie chciało się włączyć - dopiero odłączenie od zasilania pomogło. Wtedy już odezwałem się do sklepu, bo co mi serwis pomoże - znowu wymieni na kolejny badziew?... I na szczęście sklep okazał się bardzo, ale to bardzo w porządku. Zapoznali się z całą sprawą i wymienili mi radio na inne. Tym razem wziąłem Kenwood i nie mam żadnych problemów. Wygląda zatem na to, że obydwa radia Blaupunkt (NOWE) miały fabryczną wadę. Dodam, że Kenwood gra odczuwalnie ładniej.