djbasto Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Witam, kupiłem zmieniarkę do mojego radia RNS-E, zmieniarka o numerach 8E0 035 111 model CX-CA1090L. Problem w tym że zmieniarka w ogóle się nie załącza radio po zakodowaniu zmieniarki także wyświetla błąd że brak zmieniarki. Zmieniarka była zdemontowana z samochodu i do końca działała. Znalazłem nawet instrukcję serwisową i podłączyłem ją na stole do zasilania (minus do pinu 3 plus do pinu 6) w złączu zmieniarki, i normalnie się załącza ładuje płyty i wyrzuca. Co może być przyczyną że po podłączeniu do radia nawet nie daje znaku życia.
wrclaguna Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Poczytaj tu moze cos pominąłes ---> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/202257-montaz-zmieniarki-6-cd-rns-e/#entry2812004okablowanie ok ?
djbasto Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Opublikowano 4 Marca 2015 Dzisiaj doszedłem do tego, oryginalny kabelek dopiero co kupiony okazał się uszkodzony, przerwany był przewód zasilający, teraz działa bez problemu. Wstępnie myślałem że RNS-E jest wybredny i tylko jeden typ zmieniarki pasuje do niego. Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi