Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Osłona na amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem zmieniać opony na zimowe, a mechanik powiedział, że muszę zmienić osłony na amortyzatory tylne, bo gdy dostanie się tam piasek, to mogą się zniszczyć. Powiedział, że u niego wymiana to dwa razy 35 zł., ale muszę kupić te osłony. Nie chcę ponosić zbyt dużych kosztów, dlatego pytam, co wy na to. :a4fan:

Opublikowano
co wy na to.

rób co mechanik każe bo niebawem koszty zwiększą się o amortyzatory

Nie chcę ponosić zbyt dużych kosztów

bez przesady, jakie koszty :?:

poza tym koszty ogranicza się w kaszlakach a nie w Audi :619:

Opublikowano

Mam ten sam problem, gumowe osłony rozpadły się na kilka części. Naprawa wydaje się mało skomplikowana, więc chyba sam wezmę się za ich wymianę - ale... nigdy wcześniej tego nie robiłem stąd moje (banalne) pytania do znawców tematu: czy uda mi się zdemontować amorek bez jakiś specjalnych narzędzi (ściągacze, itp.)? Na co zwrócić uwagę przy demontażu, aby potem można było to wszystko "sensownie" poskładać? A może... jest to tak proste jak budowa cepa :?: :oops:

Opublikowano

ja tez nie mam tych osłonek i sie tym martwiłem a teraz w d*pie to mam a jak :D

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za komentarze do mojego tematu. Mechanik mi coś nawijał, że są drożdze, tańsze, że lepiej kupić droższe. Może coś napiszcie o cenach, producentach. To ważne, jakie mam kupić. Nawiązałem również kontakt ze sklepem i na poniedziałek zostaną sprowadzone. Nie chcę zrobić złego zakupu. :a4fan:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

ja tez nie mam tych osłonek i sie tym martwiłem a teraz w d*pie to mam a jak :D

Wiem, wiem, ogrzewam...

Tez to mialem w d*pie, a teraz mam amora do wymiany, krwawi, jak cholera, a samochod plywa po drodze (a moze by do jesieni dotrwal z oslonami).

Teraz beda nowe z oslonami. Musze tylko poszukac, co najlepiej kupic.

zdravim

Andrzej

Opublikowano

nie iwem co z tymi amorami jest - w starych autach osłon na tłoczyska nie było i oj rzadko się zdarzało żeby z tego powodu coś się działo - fakt tłoczysko było odsłonięte tylko przy max wyhyleniu koła w innych położeniach jest to zasłonięte rurką amora.

Ktoś coś więcej na ten temat wie??

Opublikowano

Witam sprowadzilem ostatnio auto kombi z holandii i tez przypadkowo zajrzalem w tylne amortyzatory a tam gumki wytrzepane, co z tym zrobić przed zimą lepiej to naprawić!. Skad wziąść te gumy gdzie mozna je zamawiac?Czy jest problem żeby je samemu zalożyc?? Poprosze o porady

Opublikowano

felipe.avant idziesz do sklep i kupujesz, wymiana wiąże się z wyjęciem amortyzatora.