dziuniek Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 witam mam problem mam walnięty nastawnik przy pompie wtryskowej koledzy jak to wygląda czy robić regeneracje czy kupować nowy nastawnik ja da rade kupić nowy czy ktoś z kolegów przerabiał ten problem
ziomek22 Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 witam ja własnie jutro odbieram autko ten sam problem wymieniaja mi nastawnik, napisz objawy jak Ci sie auto zachowywało dzieki pozdrawiam
FAFAL Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Nastawnik nie podlega regeneracji można go tylko wymienić na inny. Jeśli Ci zależy na nowym możesz zapytać w serwisie BOSCHA, ale nie wiem czy można kupić sam nastawnik czy trzeba całą pompę. Przerabiałem ten problem w BMW tds. Za używany zapłaciłem 1200zł z wymianą i regulacją. Natomiast nie wiem jaki to jest koszt w Audi
sokolnh Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 mozna wyczyscic nastawnik nowego nastawnika nie kupisz, bo jest czesc nie wystepująca w serwisach czy hurtowniach, przewidziany jako element nierozbieralny, tworzacy całosc z pompą wtryskową tylko cała pompa do podmianki, ewentualnie uzywany nastawnik podmienic
gadam13 Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Może przyda Ci się poniższy link. http://www.skierniewice.info/golf/instrukcja_czyszczenia_nastawnika.pdf Wiem też ,że są ludzie którzy się tym zajmują - trzeba tylko poszperać w necie. Podobno zabrudzenie się nastawnika to najczęstsza przyczyna jego niesprawności. Pozdrawiam
dziuniek Opublikowano 13 Października 2008 Autor Opublikowano 13 Października 2008 ok dzięki koledzy za wskazówki nastawnik idzie jednak do czyszczenia sprawa załatwiona zobaczymy jak to potem będzie wyglądać pozdrawiam :>
ziomek22 Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 witam ja odebrałem dzis autko od mechanika , przyczyną ponoc był chip tuning który sie zj**.... przez co uszkodził nastawnik pompy tak mi powiedział macher u którego stało auto, czy to mogło byc tego przyczyna ??? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi