Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiennik 2 Katalizatorów w 2.5TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ma ktoś może kontakt do kogoś kto ma do sprzedania zamiennik 2 katalizatorów w silniku 2.5 .

Obszukałem już dużo stron ale nigdzie nie mogę znaleźć rur które rozchodzą się z jednej na 2 rury tak jak na zdjęciu .

Chcę się pozbyć katalizatorów ale nie chce robić fuszerki z dosztukowaniem rur , niepotrzebnym spawaniem . Ktoś coś ??

10966975_923766874321856_1373214494_n.jp

Opublikowano

Podczepiam się do pytania też chce wywalić ale nie moge nic znaleźć

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W sobotę jadę do ostrowa na dorobienie wydechu od Turbo do rozdzielenia na 2 rury także będę mógł się pochwalić w sobotę jak to zdaje egzamin .
Cena jak za dorobienie wydechu śmieszna także się będzie opłacać , kwestia jaki będzie dzwięk :kwasny:

Wywalam 3 katy ( 2 ze zdjęcia i ten co wchodzi bezpośrednio do turbo)

Opublikowano

Tego bezpośrednio za turbem to ja nie wywale bo głowa pęknie od buczenia... Ale chętnie posłucham jak to chodzi :)

Opublikowano
  • Autor

Tego bezpośrednio za turbem to ja nie wywale bo głowa pęknie od buczenia... Ale chętnie posłucham jak to chodzi :)

Miało być robione wczoraj ale jeden pracownik zwichnął rękę i na chorobowym do jutra .

Także dopiero na wtorek jestem umówiony .

Czy ja wiem czy głowa pęknie :) jestem dobrej myśli a do tego lepiej tego pierwszego wywalić niż te następne bo najwięcej nagaru się na nim zbiera niż na tych następnych .

Opublikowano

Jak zrobisz i nie będzie za głośno to dasz mi namiary na tą firmy :) ale muszę posłuchać w realu

Opublikowano

Wywal katy, końcowy trzyma nie będzie głośno

Edytowane przez iceweed

Opublikowano
  • Autor

Jestem po wywaleniu 2 katów środkowych . Ten przy Turbo został . Efekt hmm a raczej jego brak :)

Jeżeli chodzi o dźwięk to nic się nie zmieniło tak samo jeżeli chodzi o moc . Może dlatego że moje katy przy przebiegu 272+ miały bardzo dobrą przepustowość powietrza .

Opublikowano

A więc jesteś zadowolony ??? Chciałeś zmienić dźwięk czy po prostu tak jak ja chciałeś wywalić katy?? Puszki wycieli i wstawili przelot ??

Opublikowano
  • Autor

A więc jesteś zadowolony ??? Chciałeś zmienić dźwięk czy po prostu tak jak ja chciałeś wywalić katy?? Puszki wycieli i wstawili przelot ??

W sumie jestem zadowolony , chciałem wywalić katy bo przy przebiegu 272tyś myślałem że będą w gorszym stanie jak w Dieslu bywa .

Co do dzwięku to też się nastawiłem że będzie lepiej a jest to samo .

Co do samej mocy hmm w sumie może faktycznie trochę lepiej reaguje na gaz .

Katy są wywalone a w ich miejsce jest wsadzony specjalnie dorabiany trójnik łączący 2 rury .

Czas trwania zabiegu w tej firmie to 2h

Opublikowano

daj mi namiar prosze na priv do tej firmy,chętnie zrobię to samo :)

Opublikowano

Full przelot (tłumików brak) i jest w środki cicho, bez zmian. Za autem v8 (dość głośno) a furgon dostał niezłego kopa.

Opublikowano

Masz może jakiś filmik lub mógłbyś nagrać dźwięk swojego auta?

Opublikowano
  • Autor

Sam bym chętnie posłuchał jak faktycznie na full przelocie to słychać . Najbardziej się obawiam hałasu w środku

Opublikowano

To nie moje auto, nie jestem zwolennikiem wycinania katalizatorów, tłumików itd. Filmy są ale ich odzwierciedlenie jest bardzo słabe.

Ogólnie:

• wewnątrz auta, lekko niżej i tyle, poziom głośności jakby bez zmian, nic nie pierdzi jak w przypadku niektórych tłumików. Wątpię by przeciętna osoba dostrzegła różnicę.

• Na postoju za autem lekki basowy pomruk

• pod pełnym butem fajny rasowy pomruk, tak coś ala V8.

Odetnijcie same tłumi i zróbcie sobie test, jak się nie spodoba to back. Mi się dźwięk podoba ale auto przez to za bardzo zwraca na siebie uwagę.

W fabrycznym 3.0 samo usunięcie tłumików dało 20koni 40(albo 60 nie pamiętam) nm, u kumpla też czuć że silnik dostał kopa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem juz po zabiegu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i jak ?

Opublikowano

katy wywal wstaw rury alebo wydłyb środek przetnij i pospawaj nie jest głosno nie jest głosniej ja mam dodatkowo usuniety środkowy i nadal dźwiek w środku się nie zmienił.

Opublikowano

W szwajcarii spotykam auta z kompletnymi katalizatorami tylko końcowe przelotowe , daje to bardzo przyjemny efekt.

Naprzykład borla,supersprint,miltek.

Opublikowano

W moim przypadku nie odczulem zmian.

Jedynie jak stane z tylu przy tlumiku to slychac bardzo cicho gwizd turbo