Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zimne cieple powietrze z klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. od jakiegos czasu zaczyly mi sie problemy z chlodzeniem i cieplym powietrzem do tego parujace szyby ale wczoraj juz sie pogubilem.... podrozowalem autem ponad 12h na klimie. problem mialem w tym ze od strony kierowcy mialem ustawione LO a od pasazera 18stopni ... i od kierowcy lecialo takie cieple powietrze ze myslalem ze wytopi tapicerke caly czas bylo za goraco a od pasazera wszystko od jaka temp ustawilem taka podawala klimatyzacja. moze ktos co doradzic co bylo tego przyczyna ?

Edytowane przez cyrek

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mialem podobnie , u mnie nabicie klimy pomoglo hmm , ale teraz mam odwrotnie jak ustawie HI i jade mam cieple powietrze ale bez szalu , stane ,leci zimne i tu jest zagwozdka ocb ?

Wysyłane z mojego C5303 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

VAGa podpiąc i sprawdzić błędy z klimy, na pewno coś pokaże. Może któras klapa nie otwiera się / nie domyka? Nie wydają nawiewy jakichś dziwnych dzwięków jakby się stale chciały nastawiać?

Opublikowano

Czasem w takiej sytuacji pomaga regulacja wszystkimi nastawami od min. do max.

Opublikowano

Bylem u kolegi podpiac sie , bledow z klimy brak , dzwieki z nawiewow nie ma dziwnych , jak wylacze klime to slychac ze sie klapka zamyka , wiem pisales juz z ta nastawa klap min~max , ale kolega nie umie , a dla mnie to czarna magia, za krotko mam auto :-)

Jest gdzies jakas instrukcja jak to zrobic ? Byl bym bardzo wdzieczny kolego :-)

Opublikowano

Klima jest automatyczna. Dmucha powietrzem o takiej temp, zeby zrobic w aucie zadana przez ciebie temperature. HI jest to ok. 30 stopni. Jest lato, wiec moze w aucie miales w okolicach 30 stopni i nie trzeba bylo klimie dmuchac goracem, a gdy juz stanałes, klima troche nadmuchala + slonce lub ciepla aura, przekroczylo 30 stopni wewnatrz i klima puscila zimne, zgralo CI sie to akurat z tym ze sie zatrzymales.

Co do kwestii, ze daje cieplem, a jest ustawione na low, czy tam 18 stopni - za malo czynnika w układzie. Norma, ze troche co roku ulatuje. Jesli ktos zaniedbal klime np. 2 czy tam nawet 3 lata tego czynnika moze byc nawet ok. 40%. U mnie tak było, norma czynnika o ile dobrze kojarze to 550gr, a u mnie bylo ok 200. Dopełniłem i jest git teraz, daje lodówką az milo.

Jesli chcesz auto sprawdzic czy grzeje idz wieczorem do samochodu ok 21, przewietrz, przejedz się az sie nagrzeje motor i wlacz nawiew na HI i kliknij opcje ECON. Powinno nakurwiac cieplem jak z piecyka

Opublikowano

Wlasnie o to chodzi ze sprawdzalem rano gdy temp byla 13c, jadac bylo nawet cieple powietrze z nadmuchu , gdy stawalem na swiatlach zaczynalo wiac chlodem, ruszalem wieje cieplym , podjechalem pod blok i stalem z 20min i wialo chlodem , czy to z klimatronika czy z funkcji econ , bez rezultatu w temp wiania.